©Samsung

Samsung onthult speciale versie van de Galaxy Z Fold, maar…

Samsung onthult speciale versie van de Galaxy Z Fold, maar…

21 oktober om 09:47
Laatste update: 21 oktober om 11:22

Samsung heeft eindelijk de Special Edition van zijn opvouwbare Galaxy Z Fold onthuld. De Android-smartphone is lichter, dunner en een iets ander ontwerp met zich mee. Maar daar hebben we in Nederland vooralsnog vrij weinig aan.

Geruchten en lekken wezen er al tijden op, maar toch bracht Samsung geen speciale versie van zijn opvouwbare Android-smartphone uit. Op 25 oktober brengt het daar, met de Galaxy Z Fold Special Edition, eindelijk verandering in. Maar wel alleen in Zuid-Korea. 

De opvouwbare Android-smartphone is met een gewicht van 236 gram en dikte van 10,6mm zo’n 3 gram lichter en 1,5 mm dunner dan de huidige Galaxy Z Fold6. Dat maakt het de dunste en lichtste Fold die Samsung tot nu toe op de markt bracht. Daarnaast heeft de achterkant een andere uitstraling en ziet de behuizing van het camerasysteem er iets anders uit. 

Samsung Galaxy Z Fold Special Edition doet het net iets anders 

De achterkant is bij de Special Edition voorzien van een ander patroon. Waar de Fold6 voorzien is van een gladde afwerking, heeft de SE een gestreepte achterkant. Daarvoor gebruikt Samsung naar eigen zeggen premium metaal en premium glas. Al wordt niet helemaal duidelijk wat het verschil is met de Armor Aluminium van de Fold6. 

Het camerasysteem bestaat dit keer niet uit drie losse lenzen, maar rust op een camera-eiland. Bijzonder is dat de hoofdcamera nu 200 megapixel heeft, terwijl de standaard Fold6 een 50 megapixel-camera heeft.

Onder de motorkap vinden we meer verbeteringen. De Galaxy Z Fold Special Edition is voorzien van 16 GB werkgeheugen (in plaats van 12 GB), komt met 512 GB opslagcapaciteit (in plaats van 256 GB of 1 TB) en de beeldschermen zijn net iets groter. Het scherm aan de binnenkant hanteert een 20:18 verhouding, waar het 6,5-inch beeldscherm aan de buitenkant een 21:9 verhouding hanteert. Dit zijn de grootste schermen in de gehele Fold-serie. 

Verder is de batterij hetzelfde gebleven (4400 mAh), is er dit keer wel ondersteuning voor Wifi 6e, beschikt het toestel wederom over een Snapdragon 8 Gen 3-chip én heeft ook deze versie van de Fold geen S-Pen-ondersteuning.

Samsungs Special Edition is speciaal voor Zuid-Korea 

Samsung lanceert de Galaxy Z Fold Special Edition op 25 oktober in Zuid-Korea. Er is tot dusver nog geen sprake over een wereldwijde lancering. Het is dus nog maar de vraag of we er hier in Nederland ook mee aan de haal kunnen gaan.

Geeft consumenten voldoende tijd om nog even door te sparen. De Special Edition is vanaf 2.789.600 Zuid-Koreaanse won verkrijgbaar. Omgerekend is dat een prijs van 1866 euro. Dat maakt hem goedkoper dan de huidige Galaxy Z Fold6, dus we verwachten wel dat als de Android-smartphone in Nederland verschijnt, hij wel iets duurder zal worden. 

Lees meer nieuws over Samsung en mis niets met onze Bright-app