Wow! Android 15 komt eerder naar deze smartphones dan naar die van Samsung

Wow! Android 15 komt eerder naar deze smartphones dan naar die van Samsung

17 oktober om 09:13

Android 15 is uitgerold voor Pixel-telefoons, wat betekent dat smartphones van andere merken binnenkort aan de beurt komen. Wie een Samsung heeft, moet nog minimaal tot januari wachten, maar er zijn mensen die minder geduld nodig hebben.

De Motorola Edge 50 Fusion heeft de eerste betaversie van Android 15 te pakken. Het bedrijf liet eerder dit jaar, tijdens de onthulling van de Edge 50-serie, al weten dat de telefoons vijf jaar aan updates kunnen verwachten. Google rolde kort geleden de volledige versie van Android 15 al uit, dus Motorola is er snel bij en lijkt goed te beginnen. 

Opvallend genoeg legt Samsung het dit keer af tegen Motorola. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verpakt het besturingssysteem altijd in zijn eigen One UI, maar heeft de betaversie van One UI 7 nog niet eens aangekondigd. Eerder werd al duidelijk dat de smartphones in januari voorzien zouden worden. 

Welke Motorola-telefoons krijgen Android 15? 

Hoewel het nu de Motorola Edge 50 Fusion is die de update krijgt, waarschijnlijk tegelijkertijd met de andere Edge 50-toestellen, kunnen meer telefoons van het bedrijf Android 15 krijgen. Naast de Edge-serie, waar ook de Edge 2024, Edge Plus en Edge 40 Pro onder vallen, zullen ook de Moto G-serie en Motorola razr-serie worden voorzien. 

Wie een Motorola Edge 50 Fusion heeft en zich heeft aangemeld voor de betaversies van Android 15, kan de update nu binnenhalen. Online wordt duidelijk dat het updatepakket zo’n 1,8 GB groot is. 

Lees meer over Android en mis niets met onze Bright-app.