Nissan komt met deze krachtige elektrische SUV

©Nissan

Nissan lanceert de krachtige Ariya NISMO
21 oktober om 19:38

De elektrische SUV Nissan Ariya is al een tijdje te koop. Maar met de nieuwe Nismo-versie stopt Nissan de Sport in Sports Utility Vehicle.

De Ariya, de elektrische SUV van Nissan, wordt niet veel verkocht in Nederland. Jammer, want hij is fraai, ruim, geschikt om lange afstanden mee af te leggen en afkomstig van Nissan: de pionier van elektrisch rijden in onze tijd. De nieuwe NISMO (Nissan Motorsport) gaat van de Ariya niet opeens een verkoopmonster maken. Maar het zou wel eens een culthit kunnen worden.

De nieuwe Nissan Ariya NISMO is geen gewone elektrische SUV. Hij bouwt voort op het NISMO-erfgoed en is geoptimaliseerd voor maximale rijprestaties. Met verbeterde aerodynamica, een aangepaste dynamische ophanging en een geoptimaliseerde stuurinrichting biedt deze auto een rijervaring die directe feedback geeft en een nauwkeurige wegligging garandeert.

Dankzij vierwielaandrijving krijg je volgens Nissan een perfecte balans tussen comfort en controle, ongeacht de weersomstandigheden. De acceleratie van 0 naar 100 km/u gaat in minder dan 5 seconden. De 87 kWh batterij blijft ongewijzigd.

Jaar lang gratis laden

Voor de snelle beslisser is er nog een extraatje: de eerste 250 Europese klanten ontvangen hun ARIYA NISMO in de exclusieve kleur Stealth Grey, de iconische tint die we van NISMO gewend zijn. En deze klanten krijgen ook een jaar lang gratis laadbeurten via Nissan Charge. Mocht je een wereldreis met de auto van plan zijn, een goed idee.

De Stealth Grey-carrosserie, gecombineerd met subtiele rode accenten, geeft de auto een sportieve uitstraling. Binnenin is het ook genieten: speciaal afgewerkte sportstoelen en de kenmerkende rode verlichting van Nissan zorgen voor de sfeer. Naast de Stealth Grey zijn er nog drie andere carrosseriekleuren beschikbaar.

Begin 2025 in Nederland

Ben je geïnteresseerd? De Ariya NISMO is nu in Nederland te reserveren, met leveringen die begin volgend jaar starten. De prijzen beginnen bij 60.490 euro.

Lees meer over elektrische auto's en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.