Lost Apple met de iPad mini 7 het grootste probleem van zijn voorganger op?

©Apple

Lost Apple met de iPad mini 7 het grootste probleem van zijn voorganger op?
21 oktober om 13:28

Ondanks zijn succes had de zesde-generatie iPad mini last van een probleem: Jelly Scrolling. Hoewel de beeldschermspecificaties van de zevende-generatie iPad mini hetzelfde zijn gebleven, lijkt Apple toch een oplossing te hebben gevonden.

Vorige week introduceerde Apple zijn langverwachte zevende-generatie iPad mini. De kleine tablet krijgt de nodige verbeteringen op het gebied van prestaties, maar lijkt het op beeldschermgebied hetzelfde aan te pakken als in 2021. Dat zorgt voor enige teleurstelling, want naast het ontbreken van OLED lijkt ook het grootste probleem, Jelly Scrolling, niet opgelost te zijn. 

Hoewel de reviews van de iPad mini nog niet zijn verschenen (we zijn er druk mee bezig), lijkt dit toch niet helemaal het geval te zijn. In de meest recente aflevering van The Six Colors Podcast spreken Dan Moren en Jason Snell over verbeteringen op beeldschermgebied. Is Jelly Scrolling passé? 

Lost Apple zijn iPad mini-probleem op? 

Jelly Scrolling is een probleem bij beeldschermen, waarbij de ene kant van het scherm niet gelijk loopt aan de andere kant van het scherm. Hierdoor kan het tijdens het scrollen, bij de iPad mini (zesde-generatie) wanneer je ‘m verticaal gebruikt, lijken alsof het scherm golft. 

De ene helft van de mensen werd er gek van, de andere helft valt het niet eens op. Dat geeft met de komst van de zevende-generatie iPad mini overigens niets, want Apple lijkt het probleem dus opgelost te hebben. Jason Snell noemt geen bron, maar hij laat wel weten dat Apple het dit keer anders heeft aangepakt. Zo zou een hardwarewijziging ervoor moeten zorgen dat het probleem amper, of in sommige gevallen helemaal niet, zichtbaar is. 

Het klinkt misschien een beetje vaag, maar gezien Apple doorgaans producten als deze eerder naar de media stuurt om uitvoerig te testen, is de kans groot dat het bedrijf dit zelf aan Snell heeft verteld. Bij Bright moeten we nog uitzoeken of het probleem er wel of niet is, maar mocht het nieuws kloppen, dan kunnen consumenten met interesse in de mini opgelucht ademhalen. 

Houd in ieder geval onze Bright-app goed in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en onze reviews als eerste te zien.