©Google

Smarthome aansturen via Google TV lijkt mogelijk te worden

Het lijkt erop dat je binnenkort je smarthome kunt aansturen via Google TV

21 oktober om 15:29

Draait jouw televisie op Google TV, of heb je een streamingsapparaat met de software van Google erop, dan kun je rekenen op een handige nieuwe functie. Het lijkt erop dat het binnenkort mogelijk wordt je smarthomeapparaten te bedienen via je tv.

Google TV draait onder meer op de nieuwe Google TV Streamer, maar bijvoorbeeld ook op televisies van TCL en HiSense. Sommige mensen met een televisie van die laatste twee fabrikanten kunnen het nieuwe home-paneel gebruiken, meldt 9to5Google. Ook mensen met een Xiaomi-settopbox melden aan de site dat de functionaliteit beschikbaar is gekomen. 

Het lijkt erop dat Google het nieuwe paneel, waarop je je Google Home kunt beheren, langzaam uitrolt naar Google TV. Op het paneel, dat een apart menu is dat je kunt oproepen, zijn knoppen vindbaar om je lichten te beheren, maar ook om bijvoorbeeld de temperatuur van je slimme thermostaat aan te passen.

Slim huis bedienen via Apple TV al langer mogelijk

Google heeft niet bekendgemaakt wanneer het nieuwe Home-paneel officieel beschikbaar komt voor gebruikers van de nieuwste versie van Google TV, gebaseerd op Android 14. Wanneer de nieuwe functionaliteit voor iedereen met Google TV te gebruiken valt, is afwachten.

Lees meer over smart home en blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.