©Huawei

Samsung werkt stiekem aan eigen versie van Huawei’s imposante vouwtelefoon

Samsung werkt stiekem aan eigen versie van Huawei’s imposante vouwtelefoon

Vandaag om 15:53
Laatste update: om 15:54

Huawei maakt indruk met zijn Mate XT Ultimate Design-smartphone. Al lijkt het volgens een betrouwbare bron volgend jaar wel op concurrentie te kunnen rekenen. Vouwpionier Samsung werkt naar verluidt aan een eigen versie van het concept.

Hoewel Samsung dit jaar tussen de zeven en acht miljoen vouwtelefoons heeft verkocht, is het voor het Zuid-Koreaanse bedrijf hoog tijd om volgend jaar iets nieuws te doen. Huawei gaf onlangs het goede voorbeeld door van het tri-fold-concept, een concept waarbij een telefoon twee keer kan vouwen, een daadwerkelijk product te maken. 

ZDNet Korea heeft een verhaal gepubliceerd waarin zij, aan de hand van betrouwbare bronnen, de beeldschermplannen van Samsung voor de komende maanden analyseert. Daaruit blijkt dat het Zuid-Koreaanse bedrijf zelf ook druk bezig is met de productie van een scherm dat niet één, maar twee keer gevouwen kan worden. 

Samsung Galaxy Z Fold kan een upgrade gebruiken

Samsung heeft naar eigen zeggen tussen de zeven en acht miljoen exemplaren van de Galaxy Z Fold6 en Galaxy Z Flip6 weten te verkopen, maar de serie kan wel een frisse wind gebruiken. Hoewel de eerste versie van de Fold pas in 2019 verscheen, lijkt de ontwikkeling wel een beetje stil te staan. 

Gezien de goede reacties op de Huawei Mate XT en eerdere concepten van Samsung zelf, is het dus niet vreemd dat het bedrijf achter de schermen bezig is met de ontwikkeling van een nieuwe vormfactor. Al is het natuurlijk wel de vraag of de kosten voor zo’n apparaat voldoende te drukken zijn om het ook rendabel te houden.

Goedkopere of juist duurdere Galaxy Z Flip7?

In de analyse spreekt een bron ook over de Galaxy Z Flip7 van volgend jaar, maar er is nu niet echt duidelijk wat daar de plannen voor zijn. Enerzijds zijn er aanwijzingen te vinden voor een goedkoper model, maar anderzijds lijkt Samsung ook zijn huidige Flip te willen verbeteren. 

Eerder deze week bracht Samsung de Galaxy Z Fold Special Edition uit. Deze variant is krachtiger, strakker en uitgebreider dan het huidige model, terwijl ook voor dat product juist een goedkopere variant werd verwacht. 

Lees meer nieuws over Samsung en mis niets met de Bright-app.