Ubisoft haalt iconisch gamepersonage onder het stof vandaan

©Ubisoft

Ubisoft haalt iconisch gamepersonage onder het stof vandaan
24 oktober om 11:02

Ubisoft is van plan een iconisch gamepersonage onder het stof vandaan te halen. De gamestudio kijkt naar de mogelijkheden om de Rayman-franchise nieuw leven in te blazen.

Tegenover Digital Trends laat een woordvoerder van Ubisoft weten dat de teams van Montpellier en Milaan de handen ineen slaan om de mogelijkheden voor nieuwe Rayman-games te bekijken. Het team uit Milaan bracht het iconische personage eerder al terug voor de Phantom Snow DLC van Mario + Rabbids. 

Ubisoft laat weten dat er verder niet veel te vertellen valt over het project, omdat dit zich in een zeer vroeg stadium bevindt. Wel is duidelijk dat zowel Fawi Mesmar, de man achter Beyond Good & Evil 2, als Michel Ancel, maker van de Rayman-franchise, betrokken zijn. 

Ubisoft schudt de kaarten 

Eerder deze week kwam het nieuws naar buiten dat Ubisoft Montpellier het team van Prince of Persia: The Lost Crown op andere projecten heeft gezet. Naast de nieuwe Rayman-remake werken ontwikkelaars aan Beyond Good & Evil 2 en een Ghost Recon-game. 

In 1995 verscheen de eerste Rayman-game, gemaakt door datzelfde team uit Montpellier. Het personage, en de bijbehorende games, groeide uit tot een wereldwijd succes. In 2013 verscheen Rayman: Legends, wat de laatste eigen game van het personage was. 

Lees meer nieuws over games en mis niets met de Bright-app.