Dit is de eerste fatbakfiets: een elektrische bakfiets met extra dikke banden

©Stoer

De eerste fatbakfiets: een bakfiets met extra dikke banden
Vandaag om 00:00
Laatste update: om 00:02

De twee meest omstreden voertuigen op het fietspad hebben een liefdesbaby gekregen: de fatbike en de bakfiets vormen samen de heavy duty cargo-bike.

Het Nederlandse bedrijf Stoer Bikes maakt al langer fatbikes, maar dan naar bekend ontwerp: dikke banden en een lang zadel. De nieuwe Stoer CargoX is een elektrische bakfiets met dezelfde kenmerkende extra dikke banden. En ook dat lange zadel is er nog, net als dat hoekige, dikke frame.

De CargoX ziet er echt uit als een verlengde fatbike waar een bak tussen is geplaatst. Dat geheel wordt aangedreven door een 250W Bafang H720-naafmotor met 92 Nm koppel en een automatisch versnellingssysteem. Voor natuurlijkere ondersteuning heeft de CargoX een krachtsensor, zodat de motor zich aanpast op hoe hard je trapt.

Plaats voor vier kinderen

De bak zelf heeft twee bankjes met ruimte voor vier kinderen en is uit te breiden met verschillende accessoires, zoals een afdekklep gericht op bedrijven en een regentent voor consumenten. De fiets heeft richtingaanwijzers, remlichten en een waterdicht 4-inch scherm.

Vanaf vrijdag 24 november is de CargoX proef te rijden en te bestellen. De fatbakfiets is er in de kleuren Dessert Sand, Nardo Grey en Forrest Green en is te koop vanaf 5.495 euro.

Meer nieuws over fatbikes of over bakfietsen en mis niets met onze Bright-app.