Hoe klein kan een tiny house zijn? Dit is de allerkleinste

©Levi Kelly

Zo klein kan een tiny house zijn
25 oktober om 18:47

Een tiny house is leuk om zelf te bouwen, maar er grond voor vinden om het te plaatsen kan een uitdaging zijn. Hoe kleiner je tiny house is, hoe minder grond is er nodig, moet Levi Kelly hebben gedacht. Zijn tiny house is slechts 1,8 vierkante meter. 

Levi Kelly's huisje mag zichzelf het allerkleinste tiny house ter wereld noemen waarin alles aanwezig is. Het heeft niet het Guinness World Record op zijn naam staan, maar dat komt omdat er ook al een tiny house is die eigenlijk alleen een bed heeft.

In de onderstaande video zie je hoe vernuftig het houten huisje van Kelly in elkaar is gezet, want ondanks die 1,8 vierkante meter is de mini-woning voorzien van een douche, toilet en zelfs een bed en een keuken. Het heeft zelfs een zonnepaneel voor stroom. 

Tiny House

Het huisje is gewoon gebouwd op een aanhanger en is dus makkelijk te verplaatsen. Het huisje heeft een kamer, maar daar zit wel alles in wat je nodig hebt. Er is zelfs een opslag, airco en een mini-koelkastje. Je kunt op het keukentje een elektrisch kookstel kwijt en die leg je verder in een la, zodat je het als tafel kunt gebruiken.

Het bed is -niet geheel verrassend- een uitklapbed dat via haken aan het plafond vastzit. Daarvoor heb je wederom de keuken nodig, want je staat op het aanrecht om in bed te klimmen. De badkamer is niet helemaal in de tiny house, maar zit aan de buitenkant. Ook is daar een klein toilet te vinden die je eventueel binnen kunt zetten voor privacy.

Wat kost het?

De vraag is natuurlijk wat zo’n tiny house kost? Dat is rond de 5.000 euro. Maar, zoals gezegd: het is en blijft vooral de grond waar hij moet staan die soms duur kan uitpakken. Al kun je ook in Nederland tiny house-concepten vinden waar er tegen een vrij lage prijs grond kan worden gehuurd van de gemeente. 

Lees meer over wonen en blijf op de hoogte met onze Bright-app.