Vernielingen en opstootjes bij kortingsactie van MediaMarkt

©Unsplash

Opstootjes bij kortingsactie van MediaMarkt
Vandaag om 11:01

MediaMarkt viert zijn verjaardag, maar gezellig is anders. In plaats van een kringetje met kaas en leverworst werd het een avond van vernielingen en opstootjes bij de MediaMarkt-winkel in Rotterdam. De politie moest er zelfs aan te pas komen om het plein voor de winkel te ontruimen. 

MediaMarkt had om stil te staan bij zijn 25-jarig jubileum een actie bedacht om in de nacht van zaterdag op zondag een uur open te gaan. Dat uurtje konden klanten dan diepe kortingen verwachten op allerlei techgadgets. Honderden mensen hadden daar wel oren naar en verzamelden zich op het plein voor de winkel. Sommige mensen stonden al uren in de rij toen ongeveer een kwartier voor de winkel zou opengaan de grimmige situatie ontstond met mensen die de winkel probeerden binnen te dringen. Een glazen deur werd vernield en uiteindelijk waren er zelfs gevechten en werd er vuurwerk afgestoken.

Het 25ste uur bij MediaMarkt

De sfeer was in een korte tijd enorm omgeslagen en de politie besloot het plein te ontruimen. MediaMarkt is uiteindelijk niet met de actie doorgegaan. Het bedrijf heeft volgens de woordvoerder van de politie geen contact opgenomen om de politie op te hoogte te stellen van de aankomende actie. De woordvoerder van de politie zegt tegen NOS dat de organisatie graag tips en advies had gegeven. Het feit dat de winkel in de buurt van een uitgaansgebied zit is al een risico, zeker op zaterdagavond. 

Er zijn uiteindelijk twee mensen aangehouden, onder andere voor het bedreigen van een politiehondenbegeleider en het niet luisteren naar een politiebevel. Er kunnen nog meer arrestaties volgen, want de Rotterdamse politie buigt zich nog over de beelden van het Binnenwegplein. De actie ‘het 25ste uur bij MediaMarkt’ kan voor sommige mensen dus nog een staartje krijgen.

Lees meer over winkelen en abonneer je op onze nieuwsbrief.