©Miniot

Deze grote klok in lage resolutie is digitaal én analoog

Deze grote klok is digitaal én analoog en moet een lekker geluid maken

27 oktober om 22:01

Een klok maken die digitaal én analoog is en een verschrikkelijk lage resolutie heeft. Dat moet het doel zijn geweest van de makers van de nieuwe zogenoemde Klapklok. Het Nederlandse bedrijf Miniot maakte een klok die bestaat uit 69 'pixels'.

De klapklok van Miniot bestaat uit 69 vierkantjes die wit en zwart kunnen zijn. Ze geven analoog de tijd weer, doordat op de plekken van de wijzers de vierkantjes op zwart springen. Iedere tweeënhalve minuut worden de wijzers van de klok op een nieuwe plek zichtbaar, wat gepaard gaat met geluid van omklappende vierkantjes. 

Ieder uur geeft de klok de tijd digitaal weer. "Door alle flappen tegelijk te bewegen ontstaat een vredig, kalmerend geritsel. Zoals het geluid van 69 vlinders", schrijft Miniot in een persbericht.

De klok heeft een doorsnede van 43 centimeter en is maar 13 milimeter dik. Via een app is het geheel te besturen en is de tijd in te stellen. Ook kun je in de app tekeningen maken die uit de 69 'pixels' van de klok bestaan, die je vervolgens kunt weergeven op je Klapklok. Je verbindt je telefoon met Bluetooth aan de wijzerplaat.

Klok kost rond de 2.000 euro

De Klapklok wordt met de hand gemaakt in Schagen in Noord-Holland, waar ook platenspeler Wheel 2 wordt gemaakt. De eerste 25 klokken worden voor Kerst verstuurd en zijn te koop voor 1.800 euro per stuk. Die prijs is lager dan de prijs van 2.400 euro waarvoor de Klapklokken uiteindelijk verkocht moeten gaan worden.

Lees meer over gadgets en blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.