Deze gadgetkiller maakt een einde aan je telefoonverslaving

Deze gadgetkiller maakt een einde aan je telefoonverslaving
5 november om 09:17

Last van een telefoonverslaving? Anno 2024 ben je zeker niet de enige. Gelukkig heeft onze Rutger een redelijk goedkope gadgetkiller gevonden die het probleem doeltreffend voor je oplost.

“Hoi, mijn naam is Rutger en ik heb al drie minuten niet op mijn telefoon gezeten. Vooral omdat ik nu op mijn laptop aan het typen ben. Maar als ik dat te saai vind worden, pak ik mijn telefoon er toch weer bij”. “Hoi Rutger!”. Welkom bij Smartpholics Anonymous, een club waar we samen praten over telefoonverslaving. Ik heb al een tijdje op bijvoorbeeld Instagram een maximum staan van 15 minuten per dag, maar die kan ook zo wegklikken zonder consequenties. Daarom ben ik op zoek gegaan naar iets tussen een dumbphone en Apple’s Schermtijd in. Dat werd de Brick.

Gadgetkiller voor je telefoonverslaving

De Brick is een 3D geprint apparaat met een chip erin. Zet je de Brick app aan en zeg je dat je je telefoon wilt bricken, dan houd je hem tegen het vierkantige apparaat aan en dan worden alle apps waar je niet bij wilt geblokkeerd. Bovendien krijg je op je thuisscherm een melding met hoe lang je telefoon al ‘bricked’ is. Om je een goed gevoel te geven.

Ontgrendelen gaat op dezelfde manier. Als je dus op de bank televisie zit te kijken en het wordt even saai, dan moet je opstaan en naar de fysieke brick toelopen om je telefoon weer van het slot te halen. Dat is zoveel gedoe, dat ik denk: wil ik dit echt, oh nee, wat ben ik eigenlijk aan het doen?

Een domme iPhone

Met Brick heb ik van mijn iPhone dus een dumbphone gemaakt die nog steeds kan internetbankieren, apps kan ontvangen en kan bellen. Ik voel nog een beetje spanning als ik weg ben van huis met een gebrickte smartphone. Stel dat ik een app heb die ik echt nodig heb en vergeten ben te unlocken, dan heb ik namelijk maar 5 emergency unbricks op mijn telefoon. Als die op zijn moet ik de app weggooien, opnieuw installeren en alles instellen. Overigens heb ik gekozen voor het toestaan van bepaalde apps als hij gebricked is, je kunt ook juist bepaalde apps selecteren om op slot te zetten.

Bij het selecteren van de apps krijg ik nog wel eens een foutmelding. Daar wordt aan gewerkt is mij verteld. Daarnaast is het belangrijk dat je de beperkingen van Apple’s eigen schermtijd systeem allemaal uitzet om het goed te laten werken. Is dat eenmaal gelukt dan werkt de Brick voor mij ideaal. Ik hoef me dus niet langer te melden bij Smartpholics Anonymous. Voor 1 Brick, die je op eindeloos veel telefoons kunt gebruiken betaal je 49 dollar + inklaringskosten en BTW van een tientje. Dat lijkt niet goedkoop, maar je hebt geen abonnement nodig om de Brick te kunnen gebruiken en de app is ook gratis. Niet te duur voor een heleboel tijd die je terug krijgt.

Lees hier mee over gadgets en mis niets met de Bright-app.