Microsoft lanceert eigen laptop Surface Book met afneembaar scherm

Microsoft lanceert eigen laptop Surface Book met afneembaar scherm

6 oktober 2015 om 16:23
Laatste update: 27 april 2018 om 20:30
  • Bram Steijns

Microsoft heeft zijn eerste laptop aangekondigd, de Surface Book. Ook nieuw: de high-end tablet Surface Pro 4.

De Surface Book krijgt een 13,5-inch PixelSense-touchscreen met 3000x2000-resolutie (267 ppi). Het scherm van de laptop is los te klikken van het toetsenbord en te gebruiken als een tablet. De glazen mousepad ondersteunt multitouch en het toetsenbord ziet er hoogwaardig uit. De Windows 10-laptop, met een behuizing van een magnesiumlegering, heeft een accuduur van 12 uur.

De laptop heeft nieuwe Intel Skylake-chips (Core i5 of Core i7) en tot 16 GB RAM in het afneembare scherm. Volgens Microsoft kan de laptop tot twee keer zo snel als een Macbook Pro zijn. In het toetsenborddock zitten de twee usb-aansluitingen, een accu en een aparte videokaart.

Het scherm is met flexibel scharnier verbonden aan het toetsenbord. De laptop kost in de VS vanaf 1499 dollar en komt volgens Microsoft Nederland voorlopig nog niet naar ons land.

Surface Pro 4

De nieuwe Surface Pro 4-tablet met 12,3 inch scherm wordt dunner, lichter en krachtiger dan zijn voorgangers. Microsoft stelt dat de Surface Pro 4 vijftig procent sneller is dan een Macbook Air. Hij werkt met Intels nieuwe Skylake-processors, heeft tot 16 GB RAM en tot 1 terabyte ssd. Het optionele dockingstation biedt vier usb-poorten, een ethernet-poort en een Displayport.

Bij de Surface Pro 4 komt ook een nieuwe stylus. De Microsoft Pen heeft 1024 niveaus van drukgevoeligheid, wat de stylus accurater moet maken. Door de achterkant van de stylus over je scherm te vegen kun je gummen. Bovendien is de Microsoft Pen magnetisch te bevestigen aan de zijkant van de tablet. De virtuele assistent Cortana is door een knopje in te drukken op de stylus te activeren Het bijgevoegde toetsenbord heeft een nieuw design en een vingerafdruksensor gekregen

De Surface Pro 4 is in Nederland beschikbaar vanaf 19 november en vanaf woensdag te pre-orderen in Nederlandse webwinkels. Het goedkoopste model kost 999 euro (126GB, Core M, 4G RAM). Het duurste model kost 2449 euro (Core i7-chip, 512 GB en 16 GB RAM).

Meer nieuws uit de Microsoft-presentatie:

Microsoft onthult nieuwe Lumia-smartphones

Cool: 'mixed reality gaming' in je eigen kamer met Microsoft HoloLens

Lees meer over:

Deel via