Muziekdienst Tidal met 'hd-audio' gelanceerd in ons land

Muziekdienst Tidal met 'hd-audio' gelanceerd in ons land

22 januari 2015 om 15:01
Laatste update: 28 april 2018 om 02:10

Streamingdienst Tidal laat je 25 miljoen liedjes in cd-kwaliteit luisteren. Maar is 2 keer zo duur als Spotify.

High-end muziekdienst Tidal meldt vanaf vandaag ook in Nederland beschikbaar te zijn. Tidal biedt audio-streams met 1411 Kbps bitrate in het ongecomprimeerde FLAC-formaat. Gevolg: mensen met goede oren horen meer details in de muziek dan bij streams met compressie, zoals bij Spotify of Deezer.

Tidal heeft 25 miljoen liedjes en 75 duizend videoclips en is beschikbaar op Windows, OS X, iOS en Android. Voor de extra geluidskwaliteit betaal je ook fors meer: 19,99 euro per maand. Dat is twee keer zoveel als Spotify vraagt voor zijn onbeperkte streamingabonnement. Bij Spotify is de maximale bitrate van de Ogg Vorbis-stream 320 Kbps.

Concurrent Qobuz heeft dezelfde audiokwaliteit als Tidal en is sinds kort ook in ons land actief. Qobuz is even duur - 19,99 euro per maand of 199,99 per jaar - maar de muziekcollectie is niet precies hetzelfde.

Goed geluid, minder design

Tidal lanceerde vorig jaar in de VS en kreeg daar al goede reviews over de geluidskwaliteit. De reacties op het design van de user-interface waren gematigd, maar smaken verschillen. Behalve in Nederland ging Tidal vandaag ook live in België, Luxemburg, Ierland en Finland.

Deezer startte eind vorig jaar in de VS ook met 16-bit FLAC-streams met de premiumdienst Elite, maar die is alleen voor Sonos-gebruikers beschikbaar. Achter Tidal gaat het Zweedse bedrijf Aspiro schuil, dat ook actief is met de Spotify-rivaal WiMP, maar die is in Nederland niet beschikbaar.

Lees meer over:

Deel via