De beste smartphones onder de 250 euro
Budgettelefoons worden steeds beter: ze hebben tegenwoordig prima schermen en fraaie designs. Deze drie telefoons die minder dan 250 euro kosten raadt Bright je aan.
In de Bright Stuff-koopgids keuren we de smartphones voortaan in vier prijsklassen. Na de categorieën tussen 250 en 400 euro, tussen 400 en 600 euro van 600 euro en duurder is het nu de beurt aan de categorie smartphones tot 250 euro.
Dit goedkope segment is de afgelopen jaren fors verbeterd. Waar de echte budget-toestellen vroeger nog flink langzamer en dikker waren, met zichtbaar mindere schermen en merkbaar langzamere prestaties, koop je voor onder de 250 euro nu een prima toestel met een goed scherm en een fraai uiterlijk.
Nog een voordeel: voor telefoons onder de 250 euro krijg je bij aanschaf in combinatie met een abonnement geen BKR-registratie. Wel zo prettig als je bijvoorbeeld studeert en voor een zacht maandbedrag een fijne telefoon met abonnement wilt nemen.
We hebben drie recente Android-smartphones gekozen, allemaal met een mooi 6,2 inch full hd-scherm met dunne randen, een kleine scherminkeping (notch) en een koptelefoonaansluiting, met 64 GB uitbreidbare opslagruimte en met Android 9.
Huawei, Honor en Motorola
We zijn gegaan voor de Honor 10 Lite, met een groot scherm met een hoge screen-to-body ratio, een snelle vingerafdruksensor en een hele bescheiden notch met uitstekende selfiecamera. Dit toestel heeft geen usb-c, helaas.
Onze volgende aanrader is de Huawei P Smart, de 2019-versie welteverstaan. Zijn voorloper was vorig jaar ook al een van onze favorieten. De specs zijn nagenoeg identiek aan die van de Honor 10 Lite, zij het met een iets grotere batterij en een slimmere camera dankzij AI. Al moet je daar wel van houden, de kleuren op de foto's worden wat opgeblazen.
Als derde kiezen we voor de Motorola Moto G7. De Moto G-serie bevat al jaren één van de beste budget-toestellen, de G7 zet de traditie voort. Hij lijkt op veel vlakken op de twee bovenstaande telefoons, maar heeft een paar kleine pré's: iets meer werkgeheugen, usb-c in plaats van micro-usb en een lekker 'kale' versie van Android. Het enige puntje: hij verschijnt pas medio maart, de andere twee aanraders zijn nu al te koop.
Lees onze reviews:
Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.
Meer gadgetvideo's? Abonneer je op het Bright YouTube-kanaal