© Unsplash

Spotify krijgt eindelijk 2FA, maar nog niet zoals het moet

Spotify krijgt eindelijk 2FA, maar nog niet zoals het moet

11 juli om 20:18
Laatste update: 11 juli om 20:19

Via tweestapsverificatie kun je jouw account extra beveiligen, door naast een wachtwoord ook een code in te vullen. Spotify komt nu met een vergelijkbare functie, maar die werkt niet vlekkeloos.

Artiesten hebben al langer de mogelijkheid om tweestapsverificatie te gebruiken op Spotify, maar gebruikers nog niet. Het komt alleen wel eens voor dat accountgegevens van Spotify-gebruikers lekken, waardoor andere mensen van je betaalde account gebruik kunnen maken zonder jouw toestemming. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Opstartproblemen

Op Reddit hebben een aantal gebruikers ontdekt dat bij hen tweestapsverificatie is aangezet door Spotify. Ze kregen bij het inloggen een scherm te zien waarop ze een zescijferige code in moesten vullen die naar hun e-mailadres was gestuurd. Opvallend is dat e-mail de enige optie is voor deze extra beveiliging, en dus niet een authenticator-app. 

Bovendien lijkt het niet mogelijk om tweestapsverificatie zelf aan of uit te zetten in de instellingen. Ook zou je niet bij alle inlogpogingen een code uit je e-mail in moeten voeren, wat de functie minder betrouwbaar maakt. 

Nog niet bij iedereen

Ten slotte merkt Android Authority op dat nog niet iedere gebruiker de mogelijkheid heeft om met tweestapsverificatie in te loggen. Waarschijnlijk wordt de functie langzaam uitgerold. In dit geval lijkt het een goed idee om de tweestapsverificatie nog iets te verbeteren voordat meer mensen er mee aan de slag kunnen. De functie zou bijvoorbeeld meer kunnen gaan lijken op de tweestapsverificatie bij artiesten: zij kunnen zelf kiezen of ze de functie aanzetten en kunnen ook gebruik maken van authenticator-apps.

Lees meer over streaming en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.