©Unsplash

Is dit de nieuwe Dolby Atmos-soundbar van Sonos?

Is dit de nieuwe Dolby Atmos-soundbar van Sonos?

13 juli om 18:30

Sonos lijkt bezig te zijn met opvolger van de Arc-soundbar. De Sonos Lasso, zoals de nieuwe Dolby Atmos-soundbar mogelijk heet, zou speakertechnologie in huis hebben die van een Nederlands bedrijf komt.

Dat blijkt uit afbeeldingen van een nieuwe, nog onbekende Sonos-soundbar (met de voorlopige naam Lasso) die in handen zijn van The Verge. De beelden tonen een soundbar die qua ontwerp erg veel lijkt op de Arc, maar onder de motorkap zijn er nieuwe functies te ontdekken.

Zo laat een foto van Lasso’s achterkant zien dat de soundbar een knop heeft Bluetooth, wat duidt op de mogelijkheid om content via dat protocol af te spelen. Het is een functie die op voorgaande soundbars niet aanwezig was. Je ziet ook een schakelaar waarmee de interne microfoon van de soundbar kan worden uitgeschakeld. Maar de belangrijkste upgrades van een Atmos-soundbar moet je uiteraard kunnen horen en daar komt een stukje Nederlandse technologie om de hoek kijken.

Betere bastonen

Sonos legde in 2022 100 miljoen dollar neer voor de Nederlandste start-up Mayht. Dat bedrijf heeft technologie in huis waarmee het luidsprekers kleiner kan maken zonder in te leveren op geluidskwaliteit. Het zou zomaar kunnen dat die technologie is gebruikt bij de Lasso-soundbar. Volgens bronnen van The Verge brengt de Lasso aanmerkelijk betere bastonen dan zijn voorganger. Met de Arc moet je namelijk een Sonos Sub of Sub Mini toevoegen, wil je de goede bastonen waar kunnen nemen.

Dat brengt je tenslotte bij het laatste deel van het gerucht: de aankoopprijs van de nieuwe Sonos-soundbar. Die ligt volgens The Verge rond de 1200 dollar. Een flinke stap omhoog ten opzichte van de 799 dollar die de originele Arc kostte tijdens de release. Maar bedenk dat de mogelijk betere bastonen een benodigde extra subwoofer elimineren, en de prijs voelt wellicht iets logischer. Hoe dan ook moet je alle bovenstaande informatie voor nu nog met een korrel zout nemen, want niets daarvan is door Sonos bevestigd.