©Sonos

Sonos voegt verdwenen functies weer toe aan vernieuwde mobiele apps

Sonos brengt verdwenen app-functies maandag na twee maanden terug naar nieuwe app

18 juli om 09:41
Laatste update: 22 juli om 16:33

Sonos bracht twee maanden geleden een vernieuwde app uit. Die app is mooier en werkt simpeler, maar allerlei basisfuncties ontbraken, tot woede van gebruikers. Nu keren verschillende van die functies terug.

Sonos kwam in mei met een vernieuwde app, die voortaan werkt als een soort thuisscherm voor al je verschillende audio-apps. Handig om allerlei Sonos-speaker aan te sturen, maar de app bleek ook een hoop dingen niet meer te hebben, die de vorige app wel had. Een wekker-functie bijvoorbeeld, of de mogelijkheid om lokale muziekbestanden vanaf een NAS-schijf af te spelen.

Gebruikers reageerden woest, maar het duurde een paar weken voordat Sonos-topman Patrick Spence durfde toe te geven dat de vernieuwde app te snel was uitgebracht. Dat strookt met de klachten van gebruikers die de nieuwe app al in bèta hadden getest, en Sonos hadden gewezen op het ontbreken van de functies.

Update zet functies weer terug

Vandaag worden verschillende van die functies alsnog toegevoegd aan de vernieuwde app, tweeënhalve maand nadat die verscheen. Het afspelen van lokale muziekbibliotheken wordt nu weer ondersteund. Sonos-gebruikers met een grote NAS-schijf met eigen muziek, kunnen die schijf nu weer koppelen aan hun systeem en doorzoeken.

De ontbrekende slaap-timer werd bij een recente update al toegevoegd aan de nieuwe Sonos-app. Die zit onder de drie puntjes in het afspeel-menu. De update van vandaag voegt ook onder meer volume-instellingen toe, ook niet onbelangrijk. En meldingen van firmware-updates voor speakers, line-in-autoplay, compressie-instellingen en de toegankelijkheid van de instellingen. Volgende maand komen er nog meer updates, die onder meer het bewerken van afspeellijsten moeten toevoegen.

Meer Sonos en mis niets met onze Bright-app.