©Human Mobile Devices

HMD probeert met nieuwe repareerbare smartphone Gen-Z'ers aan te spreken

HMD probeert met nieuwe repareerbare smartphone Gen-Z'ers aan te spreken

18 juli om 13:58

Human Mobile Devices brengt de HMD Skyline uit: een repareerbare smartphone met opties voor een digitale detox. Speciaal voor Gen-Z'ers die hun smartphone minder willen gebruiken.

Human Mobile Devices ken je waarschijnlijk vooral van de Nokia-smartphones, maar tegenwoordig komt het bedrijf ook met toestellen waar zijn eigen naam voorop staat. Met de HMD Skyline probeert het bedrijf Gen-Z'ers aan te spreken.

Dat doet het toestel allereerst door repareerbaar te zijn. Na het verwijderen van de achterkant, kun je zelf het scherm, de batterij en meer onderdelen vervangen. Volgens HMD zou 45% van Gen Z'ers eerder een apparaat kopen als die zelf te repareren is. Daarnaast heeft de HMD Skyline een ingebouwde detoxmodus, waarmee je specifieke apps en contacten blokkeert.

Specs

Onder de kap vinden we onder andere een Snapdragon 7s Gen 2-chip, 8GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte. Het 6,55 inch-scherm heeft een vlotte ververssnelheid van 144Hz en een resolutie van 2400 bij 1080 pixels.

Omdat Gen Z'ers ondanks de vraag naar een digitale detox ook veel foto's en video's voor sociale media en berichten-apps maken, zit er een flinke 108 megapixel-camera in het camera-eiland verwerkt. De 50 megapixel-selfiecamera aan de voorkant is te activeren door een peaceteken met je vingers te maken.

De HMD Skyline kost 499 euro en is verkrijgbaar in de kleuren Neon Pink en Twisted Black. Een nieuwe batterij is voor 24,95 euro te koop en een nieuw scherm kost 94,95 euro.

Lees meer over smartphones, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.