©OnePlus

Dit valt er op aan de nieuwe smartphone van OnePlus

Deze nieuwe smartphone van OnePlus heeft meerdere verrassingen

16 juli om 22:22
Laatste update: 17 juli om 22:26

Het Chinese gadgetmerk OnePlus heeft zijn nieuwe smartphone Nord 4 aangekondigd. Het nieuwe mid-range toestel is iets duurder dan de voorganger, maar heeft ook meerdere verbeteringen.

Na Samsung, dat vorige week zijn nieuwe gadgets presenteerde, is het nu de beurt aan OnePlus. Het merk onthulde vandaag onder meer een nieuwe mid-range smartphone. De Nord 4 beschikt over een metalen behuizing en is met bijna 8 millimeter ietsje dunner dan zijn voorgangers. Daarnaast mag je uiteraard 5G verwachten en de chip is de Qualcomm Snapdragon 7+ Gen 3.

Zes jaar updates

Het toestel draait wederom met OxygenOS, de Android-schil van OnePlus, en zou maar liefst zes jaar lang softwareupdates krijgen. Dat is slechts een jaartje minder dan Google aan updates belooft bij zijn Pixel-telefoons. Dat betekent dat je het toestel tot 2030 kunt updaten. Dit is de grootste updatebelofte die OnePlus tot nu toe heeft gedaan. Bovendien kun je qua software nu al rekenen op enkele AI-tools, waaronder een tool om objecten uit foto's te verwijderen.

Hoewel je niet met het toestel kunt zwemmen, kan het behoorlijk veel aan. Zo beschikt het over een IP65-certificering, waardoor het bestand is tegen stof en spatwater. Dankzij AquaTouch kun je het touchscreen zelfs in de regen bedienen - wel zo handig in Nederland. Verder biedt het toestel aan de zijkant de bekende slider, waarmee je snel kunt schakelen tussen tril- of stille modus.

Camera's en batterij

Het 6,74 inch scherm is wederom een OLED-display, maar verder is daar niets veranderd ten opzichte van de vorige versies. Voor het schieten van standaardfoto's biedt de Nord 4 een 50-megapixelcamera die tevens beschikt over optische beeldstabilisatie. Hoewel het model geen macrolens meer heeft, krijg je in plaats daarvan een ultragroothoekcamera van 8 megapixel.

Daarnaast kun je rekenen op een resolutie van 2.772 x 1.240 pixels in combinatie met een verversingssnelheid van 120Hz.

De batterij heeft een lichte upgrade gekregen en biedt nu een capaciteit van 5.500 mAh en kan worden opgeladen met maar liefst 100W, mits je een kabel gebruikt die de SuperVOOC-techniek van het merk ondersteunt. 

Prijs en beschikbaarheid

De prijs voor de Nord 4 begint bij 499 euro, wat betekent dat hij zo'n 50 euro duurder is geworden vergeleken met de voorganger. Daarvoor krijg je echter wel een toestel met 12GB RAM en 256GB aan opslag. Betaal je 100 euro meer, dan krijg je het dubbele van deze specs.

Qua kleur heb je de keuze uit drie opties: groen, zwart of wit. De OnePlus Nord 4 is vanaf 8 augustus te koop in Nederland.

Nieuwe smartwatch, tablet en oordoppen

Tegelijk kondigde OnePlus vandaag nog drie andere producten aan: de tablet OnePlus Pad 2, de smartwatch Watch 2R en de oordoppen Nord Buds 3 Pro. De Pad 2 heeft een Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3-chip en een 12,1 inch scherm. Bij de tablet is ook een stylus verkrijgbaar met 16 duizend drukniveaus en haptische feedback. De OnePlus Pad 2 is vanaf 1 augustus te koop en kost 549 euro.

De Watch 2R is de aluminium uitvoering van de eerder dit jaar verschenen OnePlus Watch 2, die een roestvrijstalen behuizing heeft. Hierdoor is de 2R een kwart lichter. De nieuwe smartwatch heeft geen saffierglas zoals de Watch 2, maar een iets minder harde glassoort. Net als de Watch 2 heeft de 2R een 1,43 inch amoledscherm, is hij waterdicht (IP68) en heeft hij een accuduur van 12 dagen. De nieuwe smartwatch is vanaf nu te koop voor 279 euro.

De nieuwe OnePlus-oordoppen Nord Buds 3 Pro hebben actieve ruisonderdrukking en een IP55-waterdichtheid. Ze hebben een accuduur van 44 uur en zijn per direct verkrijgbaar voor 79 euro.

Meer nieuws over smartphones, en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.