Toekomstige vouwtelefoon van Samsung moet net zo dun als een Galaxy S24 worden

©Samsung

Toekomstige vouwtelefoon van Samsung moet net zo dun als een Galaxy S24 worden
18 juli om 15:53

Vouwtelefoons zijn er in de afgelopen jaren flink op vooruit gegaan, maar blijven relatief dik. Daar wil Samsung wat aan doen, door een foldable te maken die zo dun is als een normale smartphone.

De nieuwste vouwtelefoon van Samsung, de Z Fold6, is met 12,1 millimeter al 1,3 millimeter dunner dan zijn voorganger. Toch wil TM Roh, het hoofd van de Mobile eXperience-divisie bij Samsung, nog dunnere toestellen.

Volgens The Korea Economic Daily, heeft Roh de engineers bij Samsung gevraagd om een vouwbare smartphone te maken die dichtgevouwen net zo dik is als de Galaxy S24. Dat toestel meet maar 7,7 millimeter.

Volgens bronnen zou Samsung nog eind dit jaar een Galaxy Z Fold6 Slim uitbrengen die 10 millimeter dik is om de jaren daarna nog meer millimeters bij opvolgers eraf te snoepen.

Vouwtelefoons nog geen grote hit

Hoewel vouwtelefoons inmiddels gemeengoed lijken, is maar 1,6% van de vorig jaar verkochte smartphones opvouwbaar. Kijk je alleen naar toestellen met een prijskaartje boven de 600 dollar, dan is 13 procent van de verkochte toestellen op te vouwen.

Lees meer over Samsung, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.