Google kan niet wachten en laat de nieuwe Pixel 9 Pro zelf al zien

© Google

Zo ziet de nieuwe Google Pixel 9 Pro eruit
18 juli om 20:19
Laatste update: 18 juli om 20:26

De nieuwe Google Pixel-telefoons lekken bijna altijd al helemaal uit in de weken voor de officiële presentatie. Hoewel de nieuwe Pixel 9-modellen pas over een maand worden onthuld, was er al weer veel over de toestellen naar buiten gekomen. Daarom heeft Google nu maar gewoon zelf een officiële video online gezet met daarin de nieuwe Pixel 9 Pro.

In de video vraagt iemand aan Gemini, de AI-assistent van Google, om een 'breakup letter' te schrijven voor zijn oude telefoon. Hij heeft namelijk iets nieuws gevonden dat magisch aanvoelt. Daarmee doelt Google natuurlijk op de Pixel 9 Pro. Gemini wordt duidelijk een groot deel van de nieuwe smartphones van Google.

Nieuw design

Net als op de Pixel 8 Pro zien we drie camera’s aan de achterkant. Het zal dus waarschijnlijk weer gaan om een groothoekcamera, een normale camera en een zoomcamera. De camera’s zitten deze keer niet in een rechthoek verwerkt die over de achterkant van het toestel loopt, maar in een ovaal met dezelfde kleur als de achterkant van de smartphone.

Meer Pixel-telefoons en smartwatches

Wat de precieze specificaties van de Pixel 9 Pro zijn, wordt bekendgemaakt op 13 augustus. Dan worden ook de Pixel 9, 9 Pro XL en 9 Pro Fold verwacht.

Verder onthult Google op het event waarschijnlijk ook zijn nieuwe smartwatches. Je raadt het al: de nieuwe Pixel-watches zijn eveneens uitgelekt.

Lees meer nieuws over Android en abonneer je op onze nieuwsbrief.