De nieuwe smartwatch van Google komt eraan en dit kost-ie

©Unsplash

Dit is er gelekt over de nieuwe smartwatch van Google
17 juli om 21:19
Laatste update: 17 juli om 21:22

De onthulling van de nieuwe smartwatch van Google is pas volgende maand, maar veel details over de Pixel Watch 3 zijn al uitgelekt. Zo weten we bijvoorbeeld al hoeveel de nieuwe Pixel-horloges gaan kosten.

Het Franse Dealabs, dat eerder al de Europese prijzen van de Google Pixel 9-telefoons lekte, zegt nu ook de hand te hebben gelegd op de prijskaartjes van Google’s nieuwe smartwatch-modellen. Er zouden twee uitvoeringen met verschillende groottes van de horlogekast komen: 41 en 45 millimeter.

Het 41 millimeter-model van de Pixel Watch 3 gaat, net als zijn voorganger, 399 euro kosten. Het model met 4G-functionaliteit wordt 100 euro duurder. De Google Pixel Watch 2 werd tot dusver in slechts één maat uitgebracht, dus als het lek klopt komt Google voor het eerst met een smartwatch met twee afmetingen.

Vier kleuren

De onderlinge prijsverschillen gelden ook voor de twee uitvoeringen van het grotere 45 millimeter-model, maar de basisprijs ligt naar verluidt vijftig euro hoger met 449 euro voor de goedkoopste uitvoering. Dat is net zo duur als het goedkoopste model van de Apple Watch Series 9 en 140 euro duurder dan het basismodel van Samsungs Galaxy Watch7.

Het lek voegt verder ook nog één nieuwe kleur toe aan het palet waarin het standaardmodel van de Pixel Watch 3 verkrijgbaar zal zijn: naast de kleuren Obsidian, Porcelain en Hazel komt ook de kleur Pink beschikbaar. Bij de 4G-uitvoering ontbreekt die kleur juist.

Helder schermpje

De Pixel Watch 3 gebruikt als chip de Snapdragon W5. Ook zou het schermpje een hogere piekhelderheid vergeleken met de voorganger krijgen: 2000 nits in plaats van 1000 nits. Verder zijn de schermranden een stuk dunner dan bij de Pixel Watch 2.

Onthulling in augustus

Wanneer de Goolge Pixel Watch 3 precies verschijnt is nog niet bekend, maar waarschijnlijk hoor je daar meer over tijdens het Made by Google-evenement op 13 augustus. Volg onze socials om niets te missen van het Google-event.

Lees meer smartwatch-nieuws en blijf op de hoogte met onze app.