©Steve Jobs Archive

Kijktip: Steve Jobs voorspelt de toekomst in nieuw opgedoken video

Steve Jobs voorspelt de toekomst in deze nooit eerder vertoonde video

19 juli om 00:57

Het Steve Jobs Archive heeft nooit eerder vertoonde beelden online gezet van een toespraak van de Apple-oprichter in 1983. Daarin spreekt Jobs over de toekomst van computers en hoe deze het dagelijkse leven volledig zouden veranderen.

Steve Jobs heeft lang de touwtjes in handen gehad bij Apple. Dat daar veel goeds uit is gekomen blijkt ook nu nog, want Apple is een van de meest waardevolle bedrijven ter wereld. Om zo groot te worden, moet je een beetje kunnen voorspellen hoe de toekomst eruitziet en wat mensen voor producten zullen gaan gebruiken. 

In een niet eerder openbaar gemaakte video uit 1983 spreekt Jobs op de International Design Conference. Het was een jaar voordat Apple de Mac lanceerde, maar in de video is te zien dat Steve Jobs al aan zag komen hoe belangrijk computers zouden worden.

'Voor die tijd absurde beweringen'

Hij voorspelde bijvoorbeeld dat computers meer verkocht zouden gaan worden dan auto's, wat toen weinig mensen geloofden. Ook zei hij dat mensen meer tijd achter hun computer zouden doorbrengen dan dat ze in auto's zouden rijden. "Voor het begin van de jaren tachtig waren dat absurde beweringen", schrijft het Steve Jobs Archive. Maar de Apple-oprichter zag de ontwikkeling als 'onvermijdelijk'.

De hele video is te bekijken op de site van het Steve Jobs Archive en duurt 55 minuten. Bovenaan de pagina staat een korte clip met enkele hoogtepunten, daarna volgt een verhaal over de toespraak en na een eind naar beneden scrollen vind je de video van de volledige toespraak.

Lees meer nieuws over Apple en mis niets met onze Bright-app.