©Emojipedia

X heeft waterpistool-emoji weer veranderd in echt pistool

X heeft de waterpistool-emoji stilletjes weer veranderd in een echt pistool

24 juli om 10:27

De pistool-emoji is jaren geleden al veranderd in een vriendelijker ogend waterpistooltje. X is dat blijkbaar beu en heeft het icoontje weer veranderd in een echt pistool, in het zwart.

Apple was in 2016 de eerste die het uiterlijk van de pistool-emoji aanpaste naar een groen waterpistooltje. Ook destijds waren er veel schietpartijen in de VS en dat zette het bedrijf aan tot de verandering. Twee jaar later hadden de meeste bedrijven het voorbeeld van Apple gevolgd, en had de pistool-emoji het uiterlijk van een waterpistooltje bij zowel Google, Microsoft, Facebook en ook Twitter.

Elk bedrijf ontwikkelt emoji namelijk naar eigen inzicht, op basis van de omschrijving van het Unicode Consortium. Die instantie zorgt voor eenheid van letters, tekens en symbolen op apparaten en internet – zodat wat jij typt, er voor een ander ook zo uitziet. Emoji hebben daarom vaak een andere stijl tussen verschillende apparaten en diensten, maar de onderliggende bedoeling is altijd gelijk.

Vreemde stap van X

De verandering van Apple en de rest van de techbedrijven heeft er uiteindelijk zelfs voor gezorgd dat de officiële omschrijving van de pistool-emoji werd aangepast naar 'waterpistool' door Unicode. En toch zie je nu weer een pistool-emoji op X, donkergrijs met een houten handvat. Specifiek gaat het om een Colt M1911, volgens de X-medewerker die de verandering geheel in Musk-stijl aankondigde met een plaatje van meme-kikker Pepe.

De verandering werd toevallig doorgevoerd in de week van de mislukte moordaanslag op de Amerikaanse oud-president Donald Trump. Die aanslag werd scherp veroordeeld door X-eigenaar Elon Musk, die de gelegenheid aangreep om zijn steun voor Trump uit te spreken en 45 miljoen dollar per maand te beloven aan de campagne van Trumo. Daar krabbelt de miljardair een week later overigens alweer van terug, nu de Amerikaanse verkiezingen door het terugtrekken van president Biden opeens een andere kant op kunnen gaan. Misschien past een waterpistooltje toch beter bij Musk…

Meer X en mis niets met onze Bright-app.