©Bright

Philips Hue komt met betere versie van deze tv-gadget

Philips Hue geeft zijn televisie-gadget een grote upgrade

24 juli om 19:58
Laatste update: 24 juli om 20:19

Philips Hue komt binnenkort met een nieuwe versie van de Hue Play HDMI Sync Box. Daarmee kun je Hue-lampen laten meekleuren met de beelden op je televisie. De vernieuwde box krijgt een aantal verbeteringen.

De nieuwe versie van de Philips Hue Play HDMI Sync Box is uitgelekt via een Italiaanse webwinkel die het product te vroeg online had gezet. Het vernieuwde apparaat om Hue-lampen te synchroniseren met tv-beelden verschijnt half september. 

De nieuwe Sync Box krijgt ondersteuning voor de hogere 8K-resolutie en voor 4K-beelden op 120 Hz, terwijl dat nu maar tot 60 Hz mogelijk is. De ondersteuning van 120 Hz is belangrijk voor wie de lichteffecten graag gebruikt tijdens het gamen. Onder meer de PlayStation 5 ondersteunt 4K 120 Hz-uitvoer. De nieuwe box heeft ook HDMI 2.1 op alle vier de poorten, maar de nieuwe voeding heeft maar één aansluiting in plaats van drie bij de voorganger. 

De Philips Hue Play HDMI Sync Box 8K zou 270 euro gaan kosten. In september worden meerdere nieuwe Philips Hue-producten verwacht. 

Hetzelfde kan met de Hue Sync-app

Wie zonder dit extra apparaat ook zijn woonkamer wil laten meekleuren met de tv kan ook een speciale app van Hue gebruiken, als je tenminste een recente televisie van Samsung hebt. Die Hue Sync TV-app voor Samsung QLED-tv's kost als eenmalige aankoop maar liefst 130 euro. Maar er is sinds kort ook een abonnement, dat 2,99 euro per maand kost.

Kijk ook onze video over 10 jaar Philips Hue.

Lees meer over Philips Hue en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.