© Marques Brownlee

Apple gaat iPhones onder extreme omstandigheden testen

iPhones kunnen straks beter tegen een stootje dankzij dit nieuwe Apple-project

25 juli om 20:35

Apple opent een nieuw lab in China. Het bedrijf gaat daar zijn apparaten blootstellen aan extreme omstandigheden.

We weten al dat Apple zijn producten uitvoerig test om te zien of ze tegen een stootje of een regenbui kunnen. Marques Brownlee liet in een van zijn video’s al zien dat iPhones worden besproeid met water en op trilplaten vast worden gezet. Daarnaast laat Apple ze op verschillende materialen vallen om te zien of de iPhones dat overleven.

Nieuw lab

Nu gaat Apple een nieuw lab openen in Shenzen, de technologie-stad van China. Het idee is dat hier onderzocht gaat worden hoe de kwaliteit van nieuwe iPhones verbeterd kan worden, zodat ze nog betrouwbaarder worden. Er worden bijvoorbeeld nieuwe materialen getest om iPhones en iPads van te maken en nieuwe productietechnieken om de apparaten steviger in elkaar te zetten.

Op deze manier moeten de toekomstige iPhones nog meer aankunnen. Je kan bijvoorbeeld denken aan het gebruik van de iPhone in hoge temperaturen of tijdens heftige sporten.

Shenzen is dichtbij

De keus voor Shenzen is logisch voor Apple, omdat veel leveranciers van het bedrijf daar ook zijn gevestigd. Bovendien produceert het bedrijf ook nog steeds veel apparaten in China, al probeert het ook om een deel van de productie naar India en Vietnam te verplaatsen.

Het zou fijn zijn als Apple met behulp van dit laboratorium apparaten ontwikkelt die minder snel stuk gaan. Een reparatie kan bij het bedrijf namelijk behoorlijk in de papieren lopen. Het vervangen van alleen het scherm van een iPhone 15 Pro Max kost bijvoorbeeld al 489 euro.

Lees meer iPhone-nieuws en mis niets met onze nieuwsbrief.