Deze handige functie van de Google-chatbot komt nu ook naar Nederland

©Google

Google zet zijn chatbot tussen je berichten - ook in Nederland
25 juli om 20:07
Laatste update: 25 juli om 20:13

Europeanen kunnen nu ook rechtstreeks met Google Gemini chatten binnen de Berichten-app op Android. Zo hoef je de app niet meer te verlaten om vragen aan de Google-chatbot te stellen. De functie werkt binnenkort ook in het Nederlands.

Google geeft de gratis versie van Gemini een grote update, waardoor de AI-chatbot onder andere veel sneller zou moeten reageren. Bovendien rolt het bedrijf de functie om rechtstreeks met Gemini te chatten in de Google Berichten-app op Android-apparaten uit naar meer landen, waaronder de EU-lidstaten. Ook kun je zo chatten met Gemini in onder meer het Frans en het Spaans. Google voegt half augustus ook ondersteuning voor Nederlands toe voor deze functie.

In Google Berichten klik je op de knop 'Chat Starten' en vervolgens op Gemini om je vragen aan de AI-chatbot te stellen. "Je kunt brainstormen over ideeën, reizen plannen en meer - allemaal zonder de Google Berichten-app te verlaten", aldus Google. Begin juni bracht Google zijn Gemini-app al uit in Nederland, waarbij je in die app ook al Nederlands kunt gebruiken.

Gemini werkt sneller en beter

Google begon vandaag ook met de uitrol van Gemini 1.5 Flash, een lichtgewicht versie van het multimodale AI-model. Volgens Google biedt de Flash-versie verbeteringen in de kwaliteit van de antwoorden en de snelheid van reageren. Het bedrijf belooft ook verbeteringen in redenering en beeldbegrip.

Bestanden naar de chatbot sturen

Google maakt bovendien een functie die tot nu toe alleen toegankelijk was voor betalende abonnees van Gemini Advanced binnenkort ook beschikbaar voor gratis gebruikers. Het gaat om het uploaden van bestanden naar de chatbot, zodat die ze kan analyseren en gebruiken in de antwoorden. Je kunt bestanden van zowel Google Drive als lokale apparaten uploaden naar de chatbot.

Google geeft ook een voorbeeld van hoe je dit kunt gebruiken. "Je kunt je studiegids voor economie uploaden en Gemini vragen om oefenvragen te maken. Gemini zal binnenkort ook databestanden voor je kunnen analyseren, waardoor je inzichten kunt ontdekken en visualiseren via grafieken."

Lees meer nieuws over AI en blijf op de hoogte met ons WhatsApp-kanaal.