© Unsplash

Sonos zegt sorry en komt met deze verbeteringen

Sonos zegt sorry voor de app-problemen en komt met deze verbeteringen

25 juli om 21:08
Laatste update: 25 juli om 21:44

Speakerfabrikant Sonos kreeg bakken met kritiek toen het in mei een grote update van zijn app uitbracht. Daarin ontbraken meerdere functies die in de oude versie van de app wel beschikbaar waren. Sonos heeft vanavond zijn excuses aangeboden en heeft verteld wanneer de verdwenen functies weer terugkeren.

Het duurde eerst een aantal weken voordat Sonos excuses wilde aanbieden voor de nieuwe app, maar het bedrijf beloofde meteen al te gaan werken aan de ontbrekende functies in de app. Nu zegt Patrick Spence, CEO van Sonos, dat hij zich 'persoonlijk wil verontschuldigen voor de teleurstelling'. Het oplossen van de problemen met de app heeft volgens hem de hoogste prioriteit.

Iedere twee weken een update

Sonos heeft de afgelopen tijd iedere twee weken een update voor de app uitgebracht. Helaas zijn nog niet alle missende functies toegevoegd, hoewel je bijvoorbeeld al wel weer een NAS-schijf kan koppelen. Het bedrijf moet namelijk eerst nog fouten oplossen die het in de functies van de huidige app heeft gevonden.

Als alles eenmaal goed werkt, wil het bedrijf alsnog de ontbrekende functies toe gaan voegen. De komende tijd blijft er iedere twee weken een update verschijnen.

Alarm verbeteren en bewerken playlists

Zo wordt in augustus en september onder andere de betrouwbaarheid van het alarm verbeterd en zou de interface van de app beter moeten worden. In oktober voegt Sonos functies voor onder meer de wachtrij en het bewerken van playlists toe. 

Hoewel het goed is dat Sonos zich inzet om de app te verbeteren, had het bedrijf de app eigenlijk gewoon nog niet moeten uitbrengen voor iedereen, maar had het al deze problemen tijdens het bètatesten op moeten lossen. Spence zegt dat hij weet dat Sonos hard moet werken om het vertrouwen van gebruikers terug te winnen, maar hoopt dat dat uiteindelijk wel lukt. 

Lees meer over smart home en mis niets met onze nieuwsbrief.