©Freepik

Goed nieuws als je gratis Spotify gebruikt: populaire functie is terug

Goed nieuws voor gratis Spotify-gebruikers want deze populaire functie is terug

30 juli om 20:39
Laatste update: 30 juli om 20:58

Gratis gebruikers van Spotify kunnen weer zonder zorgen een veelgebruikte functie gebruiken die de streamingdienst voor hen eerder beperkte tot slechts drie liedjes per maand.

Spotify-gebruikers die niet betalen voor een Premium-abonnement kunnen voortaan weer alle songteksten van liedjes zien tijdens het luisteren. De muziekdienst beperkte de functie voor songteksten eerder voor gratis gebruikers tot maar drie nummers per maand, maar dat draait Spotify nu dus weer terug. De uitrol van de wijziging zal nog wel een paar weken duren. Daarna kun je als gratis gebruiker weer vaker meezingen met je favoriete hits.

"In de komende weken breiden we de beschikbaarheid van Lyrics uit voor gratis Spotify-gebruikers, zodat meer mensen wereldwijd meer songteksten kunnen bekijken", zegt een woordvoerder van Spotify tegen Engadget. De Lyrics-functie zal voor gratis gebruikers mogelijk nog wel een hele ruime limiet hebben, schrijft Techcrunch, al zegt Spotify niet om hoeveel nummers het precies gaat. "Het zal waarschijnlijk een aanzienlijk groter aantal zijn."

Meer verbeteringen voor Spotify Free

De muziekdienst heeft kennelijk geconcludeerd dat het beperken van het bekijken van songteksten geen effectieve manier is om mensen te stimuleren om een abonnement van 11 euro per maand te nemen.

Onlangs beloofde Spotify-topman Daniel Ek dat er meer verbeteringen komen voor de gratis gebruikers, maar het is nog niet bekend om welke functies het gaat. Ook kunnen de functies van Spotify Free volgens hem per land gaan verschillen.

Bij de gratis versie van Spotify horen gebruikers regelmatig reclames tussen de liedjes en zijn er allerlei beperkingen aan het skippen en afspelen van nummers. Zo kunnen ze playlists alleen op shuffle afspelen. 

Duurder abonnement met betere audio

Spotify verhoogde afgelopen jaar zijn abonnementsprijzen, maar het aantal abonnees bleef desondanks flink toenemen. De streamingdienst werkt intussen ook nog altijd aan een duurder abonnement met een hogere geluidskwaliteit, die zo'n 5 euro duurder dan het huidige Premium-abonnement moet worden.

Lees meer nieuws over Spotify en blijf op de hoogte met ons WhatsApp-kanaal.