Deze nieuwe elektrische Audi A6 heeft een opvallend grote actieradius

© Audi

Deze elektrische Audi A6 haalt 750 kilometer op een volle accu
31 juli om 22:17
Laatste update: 31 juli om 22:34

Audi heeft zijn nieuwe A6 e-tron officieel onthuld. De elektrische auto verschijnt in de varianten Sportback en Avant. Beide versies hebben een relatief grote actieradius door een aerodynamischer ontwerp. Audi legt hiermee concurrenten BMW en Mercedes het vuur aan de schenen.

De nieuwe Audi A6 e-tron heeft veel overeenkomsten met de Q6 e-tron, die beide op hetzelfde PPE-platform staan. Ook de 100 kWh-accu is dezelfde, maar doordat de A6 e-tron volgens het bedrijf de 'meest aerodynamische Audi ooit' is, heeft hij een grotere actieradius.

De Sportback haalt volgens Audi zelfs 750 kilometer op een volle accu en het rijbereik van de Avant is 720 kilometer. Daarmee troeft Audi wat betreft actieradius de BMW i5 af, die een rijbereik van zo’n 580 kilometer heeft.

De exacte afmetingen heeft Audi nog niet gedeeld, maar ze zouden redelijk overeenkomen met de huidige Audi A6. Aan de nieuwe Audi's zit trouwens een Nederlands tintje, want de Nederlandse designer Mattijs van Tuijl is medeverantwoordelijk voor het ontwerp.

Drie schermen en panoramadak

Als bestuurder kijk je naar een gebogen, panoramisch 11,9 inch scherm. Daarnaast zit het infotainmentsysteem van 14,5 inch. Dat systeem werkt met Android Automotive. Aan de passagierskant zit nog een scherm, van 10,9 inch, maar die is optioneel.

Ook zijn de nieuwe EV's leverbaar met een panoramadak, waarvan je met een druk op de knop de transparantie kunt aanpassen. De capaciteit van de bagageruimte is bij beide varianten 502 liter en in de kleine frunk past 27 liter.

De Audi A6 Sportback e-tron.

Snel opladen

De A6 e-tron heeft achterwielaandrijving en een 367 pk elektromotor. Hij trekt in 5,3 seconden op van 0 naar 100 km/u en de topsnelheid is 210 km/u. Opladen kan dankzij de 800V-technologie met 270 kW, wat ook meer is dan de 205 kW van de BMW i5. De auto heeft twee laadpoorten: aan de bestuurderskant voor Type 2 en CSS en aan de passagierskant zit er alleen eentje voor Type 2.

S6 e-tron

Daarnaast komt er ook een S6 e-tron, die wel vierwielaandrijving heeft en 503 pk, en met de launch control-functie zelfs tijdelijk 551 pk. Je snelt dan in 3,9 seconden van 0 naar 100 en haalt maximaal 240 km/u. Het bereik van de S6 e-tron is wel iets kleiner: 670 kilometer (Sportback) of 640 kilometer (Avant).

Als je benieuwd bent naar wat dit allemaal kost, dan moet je nog even geduld hebben. De prijzen maakt Audi pas in september bekend. Dan moet ook de verkoop van start gaan.

Lees meer nieuws over elektrische auto's en volg ook ons WhatsApp-kanaal.