©Teenage Engineering

Bright Podcast: Deze kleine tech heeft grote invloed

Deze kleine tech heeft grote invloed

1 augustus om 13:07
Laatste update: 1 augustus om 13:07

We hebben het vaak over Big Tech en de invloed van die grote techbedrijven. Deze week zetten we juist Little Tech in het zonnetje, want kleinere techspelers maken ook verdraaid leuke dingen.

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts of ART19. Of in je favoriete podcast-app natuurlijk!

In deze aflevering van de Bright Podcast kijken we voor de verandering eens expres voorbij Big Tech. We kijken naar kleinere spelers zoals Framework, Fairphone, Sonos, Nothing en Teenage Engineering.

Verder in deze aflevering: de eerste e-broek van Arc’teryx, de heffing die shoppen bij Temu onaantrekkelijker maakt en roaming via Starlink kan nu ook in Europa.

Luister hier de Bright Podcast.

Tips uit deze aflevering:

Gadget: BOOX Palma, een e-reader met 300 ppi e-ink scherm op het formaat van een smartphone. Hij draait Android, inclusief Google Play Store en widgets. Dus ja, je kan de Bright app gebruiken, in zwart-wit, en zelfs video’s kijken op YouTube, in zwart-wit. Maar hij is gemaakt om te lezen, in een handzaam formaat. De batterij gaat 3 dagen mee als je ‘m vooral als reader gebruikt, maar hij kost wel 300 euro. Da’s veel voor een reader maar niet voor smartphone. Erwin gaat 'm testen.

Artikel: De beste elektrische auto om mee op vakantie te gaan. Onze autotester Rutger zegt eigenlijk: daar moet je een auto niet op kopen, want de rest van het jaar gebruik je hem heel anders. Maar als het dan toch moet, heeft hij wel vijf boeiende tips.