Met deze handige nieuwe functie van Chrome vind je sneller het beste product

©Google Chrome

Deze handige functie van Chrome helpt je het beste product te vinden
1 augustus om 20:13
Laatste update: 1 augustus om 21:15

Zie jij bij het zoeken naar de beste gadget voor de juiste prijs tussen al je geopende tabbladen in Chrome het bos niet meer? Hiervoor belooft Google nu een oplossing. Google Chrome heeft een nieuwe AI-functie, die een vergelijking tussen producten die je hebt bekeken kan genereren. Zo zie je snel de belangrijkste specs en prijzen onder elkaar.

Google heeft vanavond de uitrol van een aantal nieuwe functies van Chrome aangekondigd. Daaronder is de functie Tab Compare, die online winkelen makkelijker moet maken. De browser geeft je met behulp van AI een samenvatting van vergelijkbare producten die je in tabbladen in Chrome hebt bekeken.

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een nieuwe draadloze koptelefoon of oordoppen, dan toont de functie de belangrijkste details van de verschillende apparaten in één overzicht. Als je tijdens je zoektocht wel twintig verschillende tabs hebt geopend met concurrerende gadgets, dan krijg je zo de belangrijkste specs, functies, reviews en prijzen onder elkaar in één tabel.

Het ziet er in het voorbeeld dat Google deelde vergelijkbaar uit als bij de gemiddelde reviewsite. Tab Compare werkt voorlopig alleen op computers en nog niet op smartphones en tablets.

Slecht nieuws voor prijsvergelijkers?

Voor prijsvergelijkers en reviewsites is dit mogelijk slecht nieuws, omdat gebruikers niet hoeven te klikken naar hun websites. Met de nieuwe functie kun je in feite een persoonlijke productvergelijking genereren, maar je moet er dan wel op vertrouwen dat de Google Gemini AI foutloos zijn werk doet. Dat is in de praktijk momenteel soms nog een probleem

Google Lens staat nu in je adresbalk 

Google kondigde nog een paar nieuwe Gemini AI-functies voor de desktop-versie van Chrome aan, zoals een verbeterde functie voor het zoeken met afbeeldingen. De Google Lens-functie werkt na de nieuwe Chrome-update zowel vanuit de adresbalk als vanuit het menu met de drie stippen.

Je kunt een deel van een webpagina of een afbeelding selecteren, net als bij de Android-functie Circle To Search, en hierover meer vragen stellen. Zo kun je  bijvoorbeeld snel ontdekken van welk merk een bepaalde zwembroek of rugzak op een foto is. 

De Chrome-updates worden de komende weken uitgerold.

Meer Google-nieuws

Google kwam deze week ook met een grote update van Google Maps, waardoor de kaartendienst nu meer op de navigatie-app Waze lijkt. Ook lekte deze week van alles uit over de opvolger van de Google Chromecast.

Volg meer nieuws over Chrome en mis niets met onze nieuwsbrief.