©Samsung

'Samsung-baas boos: nieuwe producten lijken wel heel erg op die van Apple'

Samsung-baas boos: 'Onze producten lijken nu wel heel erg op die van Apple'

2 augustus om 16:41
Laatste update: 2 augustus om 19:13

Het moet je opgevallen zijn: de nieuwe smartwatches en oordopjes van Samsung lijken wel heel erg op die van Apple. Dat is hogerop bij het Zuid-Koreaanse bedrijf ook niet onopgemerkt gebleven.

Normaal gesproken wordt Jay Y. Lee, bestuursvoorzitter van Samsung Electronics, niet boos volgens de nieuwssite AjuNews, maar nu is de maat vol. Een anonieme bron stelt tegenover de website dat de sfeer binnen Samsung niet best is op het moment.

Dat zou allemaal te maken hebben met het feit dat de recente gadgets van het merk wel heel erg op die van Apple lijken. Met name de Galaxy Watch Ultra, met dezelfde kleuren en functies als de Apple Watch Ultra. En de nieuwe oordopjes Galaxy Buds3 Pro lijken wel erg op de AirPods.

Volgens het verslag van AjuNews heeft Lee gevraagd of de mobiele afdeling van het bedrijf een andere kant op kan gaan, om dit soort dingen in de toekomst te vermijden.

One UI 7

Het is niet duidelijk of Lee ook al naar One UI 7 heeft gekeken. De nieuwe update voor het Android-laagje van Samsung heeft volgens geruchten heel veel weg van iOS, het besturingssysteem voor iPhones.

De recente designkoers lijkt Samsung te zijn ingezet na de komst van de Chinese topdesigner, Hubert H. Lee, die eerder auto's ontwierp voor Mercedes. De ontwerper stapte eind 2022 over naar Samsung, waar hij de leiding heeft over het designteam.  

Lees meer over Samsung, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.