©Ecoflow

Deze hoed met zonnecellen kan je mobiel opladen

Deze hoed is gemaakt van zonnecellen en laadt je telefoon op

5 augustus om 10:24
Laatste update: 5 augustus om 13:16

Zonne-energie is overal om ons heen, we moeten het alleen kunnen opvangen om het te gebruiken. Dat kan met zonnepanelen op gebouwen, auto’s en nu ook op een hoed.

EcoFlow is een producent van draagbare accu’s en thuisbatterijen. Deze kunnen met zonnepanelen energie opvangen, opslaan en afgeven wanneer het nodig is. Deze producten zijn groot en duur, maar de ontwikkelaars van EcoFlow hebben nu een product bedacht dat goedkoop is en draagbaar op je hoofd.

EcoFlow Power Hat

Je hoofd ziet de hele dag wat er boven je gebeurt en waarom zou je er dan geen zonnepanelen opleggen? Dat is precies wat de EcoFlow Power Hat doet, het zet de zon die normaal op je hoofd schijnt om in energie om je apparaten op te laden.

De zonnehoed met brede randen is gemaakt van hele dunne flexibele zonnecellen. Deze geven 12 watt af via de USB A- en USB C-aansluitingen die onder de rand van de hoed zitten. Volgens Ecoflow kun je in 3 tot 4 uur een 4000 mAh-accu van een smartphone opladen. Je hoeft niet bang te zijn voor stof en een paar druppels water, maar ik zou er niet mee in het zwembad springen.

Tijdens het wandelen

Prachtige oplossing, maar dan moet je wel een halve dag een hoed dragen die meer weegt (370 gram) dan een normale cap. Ik moet het even dubbelchecken bij onze moderedacteur, maar met deze hoed scoor je geen punten op het terras.

EcoFlow ziet vooral toepassingen tijdens een lange wandeling, het vissen, het werken in de buitenlucht en het bergbeklimmen. Overigens is het beschermen van je hoofd tegen de brandende zon een goed idee, want je kunt er een zonnesteek mee voorkomen. Wil je deze riskante, maar misschien verstandige 'fashion choice' wel maken, dan koop je de Power Hat hier voor 129 dollar.

Lees meer nieuws over zonne-energie en mis niets met onze nieuwsbrief.