©Unsplash

WhatsApp brengt evenementen-planner voor alle groepschats uit

Handige evenement plan-functie WhatsApp nu voor alle groepschats beschikbaar

5 augustus om 15:22

WhatsApp rolt al een tijdje een handige functie voor het plannen van evenementen uit. Nu is die planfunctie voor alle chatgroepen beschikbaar.

In mei kondigde WhatsApp deze handige functie al aan, nu is 'ie voor iedereen beschikbaar, in elke chatgroep. De functie is geen Datumprikker-alternatief, daar kun je eventueel de ingebouwde poll-functie voor gebruiken. Nee, deze functie is voor als de datum van een evenement al vaststaat, maar je graag iedereen in de groep op de hoogte wil houden.

Dat werkt simpel: druk op de + of de paperclip en kies voor 'Evenement'. Daar kun je de naam, datum en tijd van het evenement invoeren. Ook kun je een locatie invullen, een omschrijving en eventueel ook een oproeplink, voor als je evenement een gepland videogesprek op WhatsApp is.

Alles handig bij elkaar

Evenementen staan vastgepind bovenaan de groepschat en ze hebben hun eigen chatdraadje. Daar zie je wie er wel of niet aanwezig zullen zijn, en kunnen ook reacties of vragen worden achtergelaten. Handig, zo blijft de rest van de chat gewoon overzichtelijk en hoef je voor informatie over het evenement niet steeds dagen of weken terug te zoeken.

Verder krijg je nog een seintje als het bijna zover is, en het feestje, uitje, of de borrel bijna begint. Of het werkoverleg, de schoolvergadering: wat je maar wil. De functie was de afgelopen maanden al beschikbaar voor gebruikers van de Communities-functie, maar is er nu dus voor alle groepschats.

Meer WhatsApp en mis niets met onze Bright-app.