©Freepik

WhatsApp krijgt bewegende emoji op Android en iOS

Niet schrikken: de nieuwe emoji op WhatsApp krijgen animaties

1 augustus om 22:22
Laatste update: 2 augustus om 02:27

WhatsApp is begonnen met het testen van zijn eigen geanimeerde emoji op de iPhone. Die bewegende emoji verschenen onlangs ook al in de Android-testversie. De nieuwe emoji hebben een ander ontwerp dan die van Apple en Google en ze hebben een korte animatie.

Vorige maand voegde de berichtendienst zijn eerste eigen bewegende emoji al toe aan een nieuwe testversie van zijn Android-app. Vandaag heeft ook de bètaversie van WhatsApp op iOS, die beschikbaar is via TestFlight, dezelfde aanpassing gekregen, meldt WABetainfo.

De nieuwe geanimeerde emoji van WhatsApp vervangen de standaard-emoji van Apple op iOS. Met het toetsenbord van je iPhone zie je de normale iOS-emoji die door Apple zijn ontworpen. Als je deze emoji verstuurt in een WhatsApp-gesprek, dan toont de app zijn eigen geanimeerde versies. Klik je op de emoji, dan herhaalt de korte animatie zich.

Het werkt eerst met deze emoji

Er zijn momenteel nog maar een klein aantal geanimeerde emoji beschikbaar. Dat zijn het lachende gezicht, gezicht met hartjes, hard lachend gezicht, knipoog, knipoog met hartje, verliefd gezicht en rood hartje. WhatsApp animeert eerst een aantal van de populairste emoji en wil er stapsgewijs meer gaan toevoegen. Vind je die geanimeerde emoji maar niks, dan kun je ze in de instellingen uitzetten. Die optie vindt je in het menu genaamd Chats.

De nieuwe geanimeerde emoji zijn voorlopig alleen te zien in de testversies op Android en iOS. Het is nog niet precies bekend wanneer ze in een update naar het grote publiek worden uitgerold. 

Apple kan het nog tegenhouden

Of alle WhatsApp-gebruikers op iOS binnenkort de opvallende bewegende emoji te zien krijgen, hangt nog wel af van de goedkeuring door Apple. De iPhone-maker wees eerder enkele geanimeerde emoji van chatdienst Telegram af, omdat ze erg geïnspireerd waren op de officiële iOS-emoji. Telegram verwijderde zijn bewegende emoji toen weer om de app-update goedgekeurd te krijgen in de Apple App Store.

Lees meer nieuws over WhatsApp en blijf op de hoogte met ons WhatsApp-kanaal.