Deze providers zenden de Eredivisie ook dit nieuwe seizoen niet in UHD uit

©ESPN

Deze providers zenden ESPN ook dit seizoen niet in UHD uit
9 augustus om 18:52
Laatste update: 9 augustus om 22:34

Onder meer Ziggo en KPN bieden de sportzender ESPN al langer aan in de UHD-kwaliteit, maar er zijn nog altijd een paar grote providers die de stap naar de betere beeldkwaliteit niet hebben gezet. Daar komt voorlopig geen verandering in.

Dit weekend begint het nieuwe seizoen van de Eredivisie, met vanavond de aftrap met het duel tussen FC Groningen en NAC Breda. Alle Eredivisie-wedstrijden zijn zoals voorgaande jaren weer te zien op de betaalzender ESPN. Op een extra kanaal zijn sommige duels weer in de betere UHD-kwaliteit te bekijken. Dat geldt echter nog altijd niet voor Odido en Delta, want beide providers geven het voetbal nog altijd niet in UHD door.

Odido en Delta, de nummer drie en vier onder de Nederlandse providers, werken achter de schermen wel aan de doorgifte van tv-zenders met UHD of 4K, maar de uitrol laat nog op zich wachten. Delta testte tijdens het EK Voetbal een UHD-zender, maar liep tegen allerlei technische problemen aan. Odido besloot het EK Voetbal in UHD aan zich voorbij te laten gaan.

Geen 4K

UHD staat in het geval van ESPN overigens niet voor 4K, want de resolutie is full-hd 1080p/50 met daarbij de technieken HDR (HLG) en WCG202, die voor mooiere beelden moeten zorgen.

ESPN heeft voorlopig geen plannen om de overgang naar de 4K-resolutie te maken in Nederland. Daar valt de komende tijd geen verandering in te verwachten, omdat er in ons land nog bijna geen 4K-aanbod is.

Bij KPN heb je overigens een zogeheten 4K-abonnement nodig om ESPN UHD te kunnen bekijken, en als decoder de Arris VIP5202 of TV+. Bij Ziggo moet je een Mediabox Next of Next Mini hebben.

Lees meer over televisie en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief