YouTuben voor het slapengaan? Met deze handige functie schrik je niet meer wakker

©Unsplash

YouTube krijgt een slaaptimer voor als je in slaap valt tijdens het kijken
9 augustus om 22:50
Laatste update: 9 augustus om 23:18

In bed nog even YouTube kijken voor het slapengaan? Veel mensen doen het, maar als je in slaap valt, dan blijft het aan staan en word je er misschien weer wakker van. YouTube komt voor die bedkijkers met een slaaptimer.

Een slaaptimer is iets anders dan een wekker. In plaats van dat het een alarm is dat je aanzet om vervolgens alarm te slaan zodat je wakker wordt, is dit er een die juist zorgt dat YouTube uitschakelt mocht je in slaap zijn gevallen. De video pauzeert na een tijdsperiode die je zelf instelt. Handig voor wie lange podcasts luistert of bewust ruisgeluiden (white noise) aanzet om in slaap te vallen. YouTube is niet de eerste met een slaaptimer: Spotify biedt het al langer aan en TikTok test het momenteel ook. 

Slaaptimer op YouTube

YouTube-gebruikers kunnen, nadat ze zich hebben aangemeld, de videodienst openen op een mobiel apparaat of de desktop om vervolgens naar het instellingenmenu te navigeren om de slaaptimer in te stellen. Je krijgt de keuze uit 10, 15, 20, 30, 45 of 60 minuten. Gaat de slaaptimer 'af', dan pauzeert YouTube het afspelen en komt er een pop-up in beeld om te vragen of je de timer wil verzetten.

Nog niet voor iedereen

De slaaptimer is niet voor alle YouTube-gebruikers beschikbaar. Het wordt nu alleen getest onder YouTube Premium-abonnees. Ze kunnen de optie vinden via de Labs-pagina van YouTube onder Slaaptimer.

Deze nieuwe slaaptimer voor mensen die YouTube kijken in plaats van schaapjes tellen wordt tot 2 september getest, daarna volgt mogelijk een uitrol voor meer gebruikers.

Lees meer over YouTube en volg het nieuws met onze app.