Nieuwe iPhone SE krijgt ook Apple Intelligence, veelzeggend signaal

©Unsplash

Budget iPhone krijgt de beschikking over Apple Intelligence
12 augustus om 13:46
Laatste update: 12 augustus om 14:13

Met Apple Intelligence wil Apple zijn gebruikers het AI-tijdperk intrekken. Het werd op het WWDC aangekondigd, maar je moet wel de juiste iPhone hebben om het te kunnen gebruiken. Gelukkig hoeft dat niet de allerduurste te zijn.

AI betekent heel snel en heel veel berekeningen maken en daar moet je smartphone wel de kracht voor hebben. De iPhone 15 zou te ‘zwak’ zijn om Apple Intelligence te kunnen gebruiken, de Pro-versie is dan wel weer sterk genoeg.

Daarom is het wachten op de nieuwe iPhone 16 die we in het najaar kunnen verwachten. We verwachten twee modellen, iPhone 16 en de iPhone 16 Pro, beiden in twee verschillende schermformaten. Deze hele range zal gebruik kunnen maken van Apple Intelligence. Elk model uit de iPhone 16-reeks zou de beschikking krijgen over dezelfde A18 chipset.

Budget iPhone

Sterker nog, de doorgaans betrouwbare Mark Gurman laat in zijn nieuwsbrief weten dat er nog een extra model van Apple zal komen. Begin 2025 verwacht hij dat de iPhone SE 4 op de markt zal komen. Dit is een iPhone die een (ver)oud(erd) design gebruikt en daarom veel goedkoper zal zijn in de aanschaf. Deze 2025-versie zou op het model van de iPhone 14 gebaseerd worden. Je krijgt dan dus de chip van een iPhone 16, met verder wat mindere specificaties in het lichaam van een iPhone 14. Een veelzeggende tactiek: blijkbaar vindt Apple het belangrijk om Apple Intelligence snel bij veel gebruikers te krijgen, in plaats van het alleen te gebruiken als nieuwe functie van zijn duurste toestellen. 

Zo zou de iPhone SE 4 er uit moeten gaan zien volgens 91mobiles

Pikant detail is dat Gurman verwacht dat ook, of beter gezegd, zelfs dit model gebruik kan maken van Apple Intelligence. Best zuur wanneer je een iPhone 15 hebt gekocht en geen Apple Intelligence kunt gebruiken en het budgetmodel van de opvolger wel. Wel weer een goed excuus voor een “shut-up-and-take-my-money-iphone-upgrade”-momentje.

Lees hier meer over Apple en abonneer je op onze nieuwsbrief.