© Aipaper

Deze nieuwe Aipaper is het 'slimste' digitale notitieblok

Deze nieuwe Aipaper is een digitaal notitieblok met slimme functies

13 augustus om 00:22

Digitale notitieboeken zijn alternatieven voor tablets die met hun eInk-schermen prettiger lezen en je minder afleiden. Met een styluspen kun je op deze gadgets schrijven of tekenen. De nieuwe Aipaper heeft een groot e-paper scherm en meerdere AI-functies.

Fabrikanten als Remarkable, Kobo en Onyx kwamen eerder al met digitale notitieboeken met eInk-schermen en ze krijgen nu een nieuwe concurrent bij. De nieuwe Viwoods Aipaper haalde binnen een paar dagen al ruim 100.000 euro op via Kickstarter. Dit digitale notitieboek belooft onder meer nieuwe AI-mogelijkheden.

De Aipaper is er in een groot 10,3 inch formaat en een kleinere 8,2 inch Mini-versie. Het zwart-wit eInk-scherm heeft een resolutie van 2560x1920, goed voor 300 PPI.

Vier weken batterijduur

Ze hebben een strak en erg dun ontwerp. Met een dikte van 4,5 mm is de Aipaper nog net iets dunner dan de concurrenten. Er is 4 GB werkgeheugen en 128 GB opslag aanwezig. De Aipaper heeft wifi en bluetooth aan boord en werkt met Android 13. Het apparaat weegt 370 gram.

De 4100 mAh-batterij is goed voor een batterijduur van zo'n vier weken. Er is een vingerafdruksensor ingebouwd voor het ontgrendelen, een usb-c-poort voor het opladen en microfoontjes voor spraakbediening. 

Stylus en AI-functies

De Aipaper wordt geleverd met een styluspen, die is voorzien van een digitale gum en een tweede, instelbaar knopje. De stylus ondersteunt kantelbewegingen en verschillende pentypen. De pen heeft een Wacom-tip en werkt ook met andere digitale notitieboeken samen.

Het apparaat krijgt enkele AI-functies, bijvoorbeeld voor het omzetten van handgeschreven aantekeningen naar digitale tekst, het genereren van teksten en het analyseren van content. Je kunt ook vragen stellen en antwoorden terugkrijgen.

Prijzen en verkrijgbaarheid

De Viwoods Aipaper kost momenteel op Kickstarter 450 euro, en zal in de winkel 799 euro kosten. De Mini-versie is via de crowdfundsite verkrijgbaar voor 340 euro, en dat wordt later 599 euro. De levering start volgens de fabrikant vanaf oktober.

Kijk ook onze review van de ReMarkable 2 en Kobo Elipsa 2E

Lees meer over gadgets en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.