©Unsplash

Spotify kan vanaf nu concurrerende prijsinformatie laten zien in de iOS-app

Spotify kan vanaf nu concurrerende prijsinformatie laten zien in de iOS-app

14 augustus om 15:32

Apple en Spotify zijn geen vrienden. Deze twee hebben een fittie die al enige jaren duurt. De Zweden zijn boos omdat ze in de App Store de gebruikers niet mag verwijzen naar de eigen pagina om een abonnement af te sluiten.

Wanneer je een abonnement op Spotify Premium zou afsluiten in de iOS-app dan ben je duurder uit dan wanneer je dat direct op de website van Spotify doet. Dat komt door de 30% service fee die Apple in rekening brengt bij de gebruiker.

Strijd

Spotify strijd al jaren tegen dit ‘onrecht’. Het heeft hierbij hulp gekregen van de EU. Deze hebben Apple veroordeeld tot een boete van 1,8 miljard vanwege het blokkeren van een concurrerende muziekstreamingdienst.

Apple heeft altijd geweigerd om toe te geven aan de druk van Spotify. Nu de EU en waarschijnlijk ook de publieke opinie zich in deze zaak tegen Apple keren moeten ze ergens gaan toegeven.

Dat doen ze door Spotify de gelegenheid te geven om in de iOS-app prijsinformatie te vermelden. Ze mogen daar zeggen dat een abonnement op de website goedkoper is en ook eventuele acties vermelden. Spotify begroet deze ontwikkeling met een lauw applaus. Het is nog steeds niet mogelijk om een directe link toe te voegen naar een ander betaalsysteem dan dat van Apple.

Meer over Spotify lees je hier.