Pijnlijk: Sonos brengt mogelijk zijn oude app weer terug

©Sonos

Sonos brengt mogelijk de oude app weer terug
14 augustus om 22:27
Laatste update: 14 augustus om 22:53

Speakerfabrikant Sonos heeft zoveel problemen met zijn nieuwe app dat het bedrijf nu zelfs overweegt om de oude app weer terug te brengen. 

In de nieuwe Sonos-app, die begin mei werd uitgebracht, ontbraken allerlei veelgebruikte functies. Ook zaten er veel bugs in de app. Het leidde tot een storm van kritiek op Sonos, maar het bedrijf kwam vrij laat in actie. Onlangs heeft Sonos-ceo Patrick Spence wel zijn excuses aangeboden en beloofde hij dat het verbeteren van de app de komende maanden prioriteit krijgt. 

Sonos kwam al met enkele updates om een aantal van de problemen te verhelpen, maar er blijven negatieve reacties van gebruikers binnenstromen. Daarom overweegt Sonos nu zelfs de oude app terug te brengen, schrijft The Verge. De top van het bedrijf onderzoekt de mogelijkheid om zijn vorige app, Sonos S2, weer uit te brengen voor iOS en Android

Voorlopig is het nog niet zover gekomen. Maar eerder deze week maakte Sonos het al wel mogelijk voor mensen met oudere speakers om hun speakersysteem te downgraden naar de oudere Sonos S1 Controller-app. 

Ontslagronde en sluiting kantoor in Amsterdam

Verder kwam vandaag naar buiten dat Sonos ongeveer honderd medewerkers heeft ontslagen, wat zo'n 6 procent van het personeelsbestand is. Ook zal het bedrijf binnenkort zijn kantoor in Amsterdam gaan sluiten. Volgens Spence zijn de ontslagen nodig om Sonos 'klaar te stomen voor succes op de lange termijn'.

Het oplossen van de problemen met de app kost volgens Spence tussen 20 en 30 miljoen dollar. Ook zorgt de focus op het verbeteren van de app ervoor dat Sonos twee nieuwe producten, die dit najaar op de markt zouden komen, voorlopig heeft uitgesteld. Het zou onder meer gaan om een nieuwe soundbar. De app-problemen overschaduwden de afgelopen maanden ook de introductie van de eerste koptelefoon van het merk, de Sonos Ace

Wat vind jij van de app-crisis bij Sonos? Laat het weten op onze Facebook-pagina.

Lees meer nieuws over Sonos en volg de update met ons WhatsApp-kanaal.