Microsoft stopt met opdringen van Windows 11 aan gebruikers van Windows 10

©Freepik

Microsoft stopt met irritante Windows 11-reclames in Windows 10
15 augustus om 23:52
Laatste update: 15 augustus om 23:58

Veel computers draaien nog altijd op Windows 10, hoewel de opvolger Windows 11 alweer drie jaar geleden verscheen. Microsoft probeerde gebruikers van Windows 10 de laatste tijd met storende full-screen meldingen in het systeem over te halen om te upgraden, maar het bedrijf krabbelt nu terug.

Microsoft lijkt te hebben geluisterd naar alle negatieve reacties op de reclames in Windows 10 en gaat voorlopig stoppen met de advertenties en pop-ups waarin Windows 11 wordt gepromoot. Dat heeft het bedrijf besloten om 'aan de feedback van onze gebruikers tegemoet te komen'.

Het is nog niet duidelijk of Microsoft helemaal stopt of dat het bedrijf later weer verder gaat met de opdringerige meldingen, maar dat maakt het bedrijf binnen 'een paar maanden' duidelijk.

Ondersteuning Windows 10 stopt

Het is niet zonder reden dat Microsoft gebruikers naar Windows 11 wil krijgen. Windows 10 wordt niet meer ondersteund vanaf 14 oktober 2025. Daarna wordt je computer met Windows 10 een stuk onveiliger, tenzij je jaarlijks een bedrag aan Microsoft gaat betalen om beveiligingsupdates te ontvangen. Het zou dus zomaar kunnen dat Microsoft later weer upgrade-advertenties zal laten zien.

Er is ook nog flink wat werk te verzetten voordat iedereen naar Windows 11 is overgestapt. Momenteel draait namelijk 65 procent van de Windows-apparaten nog op Windows 10 en heeft slechts 30 procent Windows 11. Helaas is het in veel gevallen niet mogelijk om je computer te updaten naar de nieuwe versie van Windows, omdat je een vrij nieuwe processor nodig hebt om in aanmerking te komen voor Windows 11.

Oude computers worden afval

In de meeste gevallen zal het er op neerkomen dat je over iets meer dan een jaar een nieuwe computer moet kopen als je veilig wil blijven. Helaas voor het milieu betekent dat waarschijnlijk ook dat een grote hoeveelheid laptops en PC’s afgedankt zal worden.

Lees meer over Windows en abonneer je op onze nieuwsbrief.