Samsung onthult een nieuwe goedkope telefoon zónder AI

©Samsung

Deze nieuwe goedkope Samsung-telefoon heeft geen AI
16 augustus om 23:40
Laatste update: 16 augustus om 23:43

Samsung heeft zijn nieuwe betaalbare smartphone Galaxy A06 aangekondigd. Het toestel kost weinig, maar je krijgt ook niet veel. De nieuwe telefoon heeft anders dan de meeste nieuwe smartphones ook geen AI-functies.

De nieuwe Galaxy A06 is door Samsung alleen nog in Vietnam officieel gepresenteerd. Het budget-toestel komt pas later dit jaar naar andere landen. De Galaxy A06 verschilt niet veel van zijn voorganger en heeft dezelfde MediaTek Helio G85-chip en een 50 megapixel hoofdcamera. De batterij met 5000 mAh is met 25W op te laden. Het toestel heeft 4 of 6 GB werkgeheugen en 64 of 128 GB opslag.

De grootste verschillen vergeleken met de voorganger zijn een iets ander ontwerp met het zogeheten Key Island, een uitsteeksel aan de rechterkant van de telefoon waar zowel de volumeknop als de vingerafdruksensor zitten. Ook is het 6,7 scherm op één punt verbeterd: het scherm heeft nu 90 Hz-verversing in plaats van 60 Hz.  

Geen woord over AI

Bij de aankondiging vermeldt Samsung niets over AI, dus de kans is groot dat je met dit toestel geen Galaxy AI-functies kunt gebruiken. Het ontbreken van AI-functies begint een zeldzaamheid te worden bij nieuwe gadgets. Samsung brengt de handige functie 'Circle to Search' wel naar goedkope Galaxy A-telefoons, maar die functie werkt op de Galaxy A34 en hoger, niet op de allergoedkoopste Galaxy A-toestellen.

De Galaxy A06 wordt geleverd met Android 14 en zal daar de komende tijd mee blijven werken, want het is nog even wachten op Android 15. Hoeveel jaar aan Android-updates je bij dit nieuwe toestel krijgt, weten we nog niet. 

Prijzen

De Vietnamese prijzen zijn omgerekend 115 euro (64 GB opslag en 4 GB RAM) en 137 euro (128 GB opslag en 6 GB RAM). Het is nog niet bekend wanneer de Galaxy A06 in andere landen wordt uitgebracht, dus mogelijk duurt dit nog wel een paar maanden.

Begin dit jaar bracht Samsung in Nederland ook de goedkope Galaxy A05s op de markt, die destijds een adviesprijs van 159 euro had. Inmiddels kun je hem voor minder dan 130 euro op de kop tikken. 

Lees meer over Samsung en blijf op de hoogte met ons WhatsApp-kanaal.