©Freepik

WhatsApp test handige functie om onbekenden automatisch te blokkeren

WhatsApp komt met dé oplossing tegen berichten van onbekende personen

19 augustus om 20:09

Binnenkort komt WhatsApp met een nieuwe functie waarmee onbekende nummers slechts een beperkt aantal keren contact met je kunnen opnemen. Daarna worden ze automatisch geblokkeerd. 

Als een van de populairste berichtenapps wordt WhatsApp door allerlei mensen en organisaties gebruikt, maar helaas ook vaak misbruikt. Denk hierbij aan berichten van telefoonnummers die je nog nooit eerder hebt gezien of om hebt gevraagd. Hoewel WhatsApp tot nu toe in principe een tweerichtingsstraat was qua communicatie, lijkt dit binnenkort te gaan veranderen.

Onbekende nummers zouden daarmee automatisch worden geblokkeerd wanneer een maximum aantal berichten is bereikt. Als jij niet reageert, betekent dat namelijk in 9 van de 10 gevallen dat je niet geïnteresseerd bent. De nieuwe functie blijkt uit een testversie van WhatsApp op Android, meldt WABetaInfo.

Hoe werkt het?

Telefoonnummers die niet in je contactenlijst voorkomen, zullen sneller worden beschouwd als potentiële kandidaten om geblokkeerd te worden. Dat is dus wel iets om rekening mee te houden wanneer je net iemand hebt ontmoet en alvast een paar linkjes doorstuurt.

Het is niet bekend of de verzender van die berichten ook wordt geïnformeerd wanneer hun limiet van vijf berichten is bereikt (en ze dus worden geblokkeerd). We zullen dus hopen dat er een soort middenweg wordt gevonden voor twijfelgevallen, die je vervolgens na controle alsnog kunt accepteren.

WhatsApp blokkeerfunctie

De functie zoals ontdekt door WABetaInfo.

Wanneer, wanneer?

Als je nu ook tot de ongelukkige groep behoort die veel spam en oplichterij ontvangt via WhatsApp, hopen we van harte dat deze functie zo snel mogelijk jouw kant op komt. Helaas is op het moment van schrijven nog niet bekend wanneer deze nieuwe functie beschikbaar zal zijn op WhatsApp voor iOS, Android en het web.

Doorgaans worden zulke functies binnen enkele maanden uitgerold, maar dat zullen we moeten afwachten.  

Lees meer over WhatsApp, of blijf op de hoogte via de Bright-app.