© Apple/Spotify

Apple Music biedt nu tijdelijk een langere gratis proefperiode aan

Apple Music heeft nu een tijdelijk gratis aanbod waar Spotify van zal balen

19 augustus om 23:53
Laatste update: 20 augustus om 00:07

Nieuwe gebruikers van Apple Music kunnen de streamingdienst tijdelijk drie maanden gratis gebruiken.

Apple Music biedt nieuwe gebruikers tot 23 september een gratis abonnement van drie maanden aan. Normaal gesproken krijg je als nieuwe gebruiker één maand gratis bij Apple Music, maar nu kun je de muziekdienst van Apple dus langer proberen zonder iets te betalen. Deze actie is ook in Nederland beschikbaar.

De aanbieding van drie gratis maanden geldt alleen voor een individueel Apple Music-abonnement en is alleen beschikbaar voor nieuwe accounts. Heb je in het verleden een abonnement gehad, of toegang gehad tot Apple Music via een Family-abonnement, dan kom je er niet voor in aanmerking.

Aanmelden voor het proefabonnement moet via een iPhone, Mac of iPad, met de laatste software-updates. Ook heb je een Apple ID nodig.

Grote concurrent van Spotify

Apple Music is de grootste concurrent van Spotify en biedt onder andere een betere geluidskwaliteit, waaronder lossless audio en ruimtelijk geluid. Met een abonnement kun je ook kosteloos naar Apple's speciale app voor klassieke muziek luisteren.

Na de proefperiode kost Apple Music 10,99 per maand, of 16,99 euro voor een familie-abonnement voor tot zes gebruikers. Studenten betalen 5,99 euro per maand.

Spotify beloofde onlangs binnenkort te komen met een langverwacht abonnement met een hogere geluidskwaliteit, waarvoor abonnees waarschijnlijk 16 euro per maand gaan betalen.

Lees ook wat wij de beste Spotify-alternatieven vinden.

En volg meer nieuws over Apple en blijf op de hoogte met onze Bright-app.