Gebruikersnamen op WhatsApp krijgen extra beveiliging

©Unsplash

Gebruikersnamen op WhatsApp krijgen extra beveiliging
20 augustus om 13:51

WhatsApp krijgt gebruikersnamen, maar Meta heeft ook een oplossing bedacht om onbekenden ervan te weerhouden je te bestoken met berichtjes.

Meta werkt al een tijdje aan de mogelijkheid om gebruikersnamen toe te voegen aan WhatsApp. Dat is handig, omdat je op deze manier niet je telefoonnummer hoeft te geven aan iedereen met wie je wil chatten.

Een nadeel van gebruikersnamen is dat anderen daar achter kunnen komen en jouw dan berichtjes kunnen sturen. In de nieuwste bètaversie van Whatsapp is daar een oplossing voor gevonden: pincodes.

Kies je ervoor om een unieke gebruikersnaam te gebruiken, dan krijg je waarschijnlijk de keuze om ook een pincode in te stellen die onbekenden moeten invullen om met jou te chatten. Op deze manier hoef je dus niet je telefoonnummer te geven, maar wel een combinatie van een gebruikersnaam en pincode.

Meer keuzes

In het instellingenmenu is ook te zien dat je na het instellen van een gebruikersnaam, de keuze krijgt of deze naam of toch gewoon je telefoonnummer wordt getoond bij het starten van een nieuw gesprek.

Omdat deze opties in een bètaversie van de app zijn opgedoken, is het niet zeker dat het ook in de uiteindelijke versie zo werkt. WhatsApp werkt namelijk ook aan andere manieren om berichten van onbekenden te stoppen.

Lees meer over WhatsApp, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.