Nieuwe stickerfuncties van WhatsApp zijn ook zonder AI te gebruiken

©Unsplash

Nieuwe stickerfuncties van WhatsApp zijn ook zonder AI te gebruiken
15 augustus om 15:46
Laatste update: 15 augustus om 15:50

Meta richt zich met WhatsApp steeds meer op AI-functies en daar hebben we in Europa helemaal niets aan. Gelukkig wordt het sturen van stickers ook op andere manieren leuker gemaakt.

Specifiek voegt WhatsApp Giphy-stickers toe aan je gesprekken. Giphy ken je waarschijnlijk vooral als de databank voor gifs, maar ook voor stickers kun je bij deze partij terecht. Dat kan nu vanuit WhatsApp zelf, door op de stickerknop te drukken en te zoeken.

De Custom Sticker Maker, om eigen stickers te maken, is nu ook beschikbaar in de Android-versie van WhatsApp. De functie was vooralsnog exclusief voor iOS-gebruikers. Het idee is dat je jouw foto's in gepersonaliseerde stickers kunt veranderen, waarna ze worden opgeslagen in de stickerlade van de app.

Gebruikers in de Verenigde Staten kunnen ook via AI stickers maken. In verband met de strenge regels van de Europese Unie, is deze optie nog niet in Nederland beschikbaar. Zo missen we ook nog andere AI-functies, zoals het praten met verschillende soorten chatbots.

Lees meer over WhatsApp, of blijf op de hoogte via de Bright-app.