©Unsplash

Samsung-smartphones krijgen nieuwe manier om muziek te herkennen

Samsung-smartphones krijgen nieuwe manier om muziek te herkennen

20 augustus om 16:40

Samsung-gebruikers krijgen een alternatief voor Shazam of Soundhound, waar geen extra app voor nodig is. De Circle to Search-functie van Google kun je nu namelijk ook gebruiken om er achter te komen welke muziek er speelt. 

Google introduceerde Circle to Search om het zoeken op een smartphone makkelijker te maken. Je kunt bijvoorbeeld een cirkel om een object heen tekenen, waarna Google zoekt waar dat object te koop is. Of je tekent een lijn over een tekst, om uitleg te krijgen over wat het betekent.

De mogelijkheden van Circle to Search zijn recentelijk uitgebreid, met de optie om muziek te herkennen. Deze Shazam-functie rolt nu ook uit naar Samsung-toestellen. Als je Circle to Search-activeert staat er een muziekicoontje in beeld. Tik daarop, dan herkent het apparaat welke muziek er speelt. Je kunt het liedje ook zingen of neuriën.

Gebruik je een Galaxy A55 dan is er nog meer goed nieuws, want Circle to Search rolt nu ook uit naar dat toestel. Tenminste, een gebruiker in Vietnam kreeg de update aangeboden. De rest van de wereld zal dan ongetwijfeld snel volgen.

Lees meer over Samsung, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.